Evaluering af afdeling H: Statsfængslet på Søbysøgård

Linda Kjær Minke, Sofie Meldal Birkmose

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

275 Downloads (Pure)

Abstrakt

Som led i Kriminalforsorgens flerårsaftale 2013-2016 blev det åbne statsfængsel Søbysøgård i januar 2015 udvidet med 42 lukkede pladser i den nybyggede afdeling H. Nærværende evaluering kortlægger de erfaringer personalet og indsatte har gjort sig i løbet af det første år. Etableringen af den lukkede fængselsafdeling H giver en unik mulighed for at følge henholdsvis hvilke faktorer, der bidrager til udvikling af fængselskultur, og hvordan de respektive faktorer influerer på udvikling af fængselskulturen.

Evalueringens metoder består af kvalitative og kvantitative metoder såsom dokumentanalyse, observationsstudier, interview og en spørgeskemaundersøgelse.

Evalueringen finder, at faktorer der har særlig betydning for fængselskulturen og opholdsmiljøet er personalets tilgængelighed. Desuden finder evalueringen, at personalets oplevelse af sikkerhed samt tilbud om meningsfulde beskæftigelses- og fritidsaktiviteter til indsatte har stor indflydelse på den generelle trivsel, fængslets opholdsmiljø og fængselskulturen.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedJustitsministeriets forskningskontor
Antal sider105
ISBN (Elektronisk)978-87-93469-01-3
StatusUdgivet - 2016

Emneord

  • Evaluering af fængselsafdeling
  • fængselskultur
  • Fængselsarkitektur
  • bemanding i fængsler
  • beskæftigelse i fængsler

Citationsformater