Europæerne siger nej til genmodificeret mad

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Abstrakt

Mange husker nok stadig mediebillederne fra 1996 af demonstranter, der flokkedes på en kaj i Århus Havn for at protestere mod de første genmodificerede sojabønner, der ankom til Danmark. Dengang kunne man nemt få det indtryk, at modstanderne mod genmodificerede fødevarer var en gruppe særligt idealistiske forbrugere. Men en ny, europæisk undersøgelse viser, at negative holdninger til genmodificerede fødevarer er vidt udbredt i befolkningen. I undersøgelsen, der er forløbet over en tre-årig periode, har forskerne gennem interviews med over 4000 forbrugere i fire lande kigget nærmere på, hvad der ligger bag forbrugernes holdninger. Foruden Danmark er det Tyskland, England og Italien. Langt de fleste forbrugere foretrækker fødevarer, der er fremstillet efter traditionelle produktionsmetoder. Genmodificerede fødevarer er forbrugerne derimod skeptiske overfor. Det skyldes især, at forbrugerne opfatter genmodificerede fødevarer som unaturlige. Alene det, at der er brugt en produktionsmetode, man ikke er fortrolig med, gør, at mange forbrugere mener, de ikke kan have tillid til produkter, der fremstilles ved hjælp af genteknologi.
Bidragets oversatte titelEuropæerne siger nej til genmodificeret mad
OriginalsprogDansk
TidsskriftSamvirke
Udgave nummerjuli
Sider (fra-til)58-62
ISSN0036-3944
StatusUdgivet - 2000
Udgivet eksterntJa

Citationsformater