Er fysiske personers momspligt ved lejlighedsvis levering af tjenesteydelser udvidet ved ny EU-afgørelse?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Abstrakt

Der findes en righoldig praksis fra EU-Domstolen vedr. definition af begrebet afgiftspligtig person i momsmæssigt henseende. Nu har der imidlertid været rejst et præjudicielt spørgsmål vedr. en afgiftspligtig persons momsmæssige stilling i forbindelse med lejlighedsvis udøvelse af en anden økonomisk virksomhed end den, personen er momsregistreret for.

Således har EU-Domstolen i sag C-62/12 truffet en afgørelse vedrørende spørgsmålet:

»Skal en person, der er momspligtig i forbindelse med sit liberale erhverv, kun svare moms af de transaktioner, der er genstand for dennes sædvanlige økonomiske virksomhed, eller skal personen svare moms af alle andre øko-nomiske transaktioner, som denne person modtager en modydelse for, uan-set om den sidstnævnte virksomhed kun udøves lejlighedsvis«.

Domstolen afgør, at en fysisk person, der allerede er momspligtig af sin virksomhed, skal anses for afgiftspligtig af enhver anden økonomisk virk-somhed, der udøves lejlighedsvis, på betingelse af, at denne virksomhed udgør virksomhed i henhold til momsdirektivet, artikel 9, stk. 1, andet afsnit.

Spørgsmålet er, om den nye afgørelse udvider momspligten for afgifts-pligtige personer
OriginalsprogDansk
TidsskriftSR-Skat
Vol/bind6/13
Sider (fra-til)307-311
ISSN0904-5139
StatusUdgivet - 2013

Emneord

  • Moms

Citationsformater