Are Al-Qaeda and Islamic State modern? Reflections on Islamic fundamentalism and modernity

Bidragets oversatte titel: Er Al-Qaeda og Islamic stat moderne?: Refleksioner over islamisk fundamentalisme og modernitet

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Abstrakt

The article discusses whether Islamist fundamentalists, regardless of whether they are violent or peaceful, are modern. Constitutive elements of modernity and the concepts of counter-modernity and demodernization are presented. It is concluded that fundamentalism, in whatever form it emerges, cannot be considered as modern. Fundamentalists are in modernity, but not of modernity.
Bidragets oversatte titelEr Al-Qaeda og Islamic stat moderne?: Refleksioner over islamisk fundamentalisme og modernitet
OriginalsprogEngelsk
Publikationsdato1. aug. 2018
UdgivelsesstedOdense
UdgiverSyddansk Universitet. Center for Mellemøststudier
Antal sider8
StatusUdgivet - 1. aug. 2018

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Er Al-Qaeda og Islamic stat moderne? Refleksioner over islamisk fundamentalisme og modernitet'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater