Environmental Aesthetics: Notes for design ecology

Connie Svabo, Kathrine Ekelund

Publikation: Kapitel i bog/rapport/konference-proceedingKonferencebidrag i proceedingsForskningpeer review

320 Downloads (Pure)

Abstrakt

The philosophical subfield environmental aesthetics can contribute to the design of sustainable futures. Environmental aesthetics provides a conceptual framework for understanding the relationship between nature and culture. Current positions in environmental aesthetics are lined out and used as backdrop for contributing an ecological approach to design. Three green aesthetic design strategies are sketched: Coated Green, Green Core and Green Stream.
OriginalsprogEngelsk
TitelNordes 2015 : Design ecologies
RedaktørerEsben Christensen
Antal sider9
Udgivelses stedStockholm
ForlagNordic Design Research
Publikationsdato2015
StatusUdgivet - 2015
Udgivet eksterntJa
BegivenhedNORDES 2015: Design Ecologies - Konstfack. University College of Arts, Crafts and Design, Stockholm, Sverige
Varighed: 7. jun. 201510. jun. 2015

Konference

KonferenceNORDES 2015
LokationKonstfack. University College of Arts, Crafts and Design
LandSverige
ByStockholm
Periode07/06/201510/06/2015
Internetadresse

Bibliografisk note

Conference paper and presentation

Fingeraftryk Dyk ned i forskningsemnerne om 'Environmental Aesthetics: Notes for design ecology'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

• Citationsformater

Svabo, C., & Ekelund, K. (2015). Environmental Aesthetics: Notes for design ecology. I E. Christensen (red.), Nordes 2015: Design ecologies Nordic Design Research.