En god (nok) leder: professionalisering af skoleledelse

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Praksis er godt, men ikke nok. Skoleledere i dag skal navigere i krydspres mellem mange konkurrerende hensyn af politisk, økonomisk, faglig, praktisk og etisk karakter. Hvilke kompetencer har lederne brug for, og hvordan lærer de sig at bruge det, de kan på bedste vis? Denne bog fortæller om et kompetenceudviklingsprojekt i en dansk kommune og giver bud på, hvordan uddannelse bedst kan bidrage til en GOD nok SKOLELEDELSE.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedÅrhus
ForlagForlaget Werkstatt
Antal sider156
ISBN (Trykt)978-87-89575-09-4
StatusUdgivet - nov. 2018

Emneord

  • Skoleledelse
  • Ledelse
  • Professionalisering
  • Etik
  • Distribueret ledelse

Citer dette

@book{a418b5b3879648daaaf6587494a9a0b7,
title = "En god (nok) leder: professionalisering af skoleledelse",
abstract = "Praksis er godt, men ikke nok. Skoleledere i dag skal navigere i krydspres mellem mange konkurrerende hensyn af politisk, {\o}konomisk, faglig, praktisk og etisk karakter. Hvilke kompetencer har lederne brug for, og hvordan l{\ae}rer de sig at bruge det, de kan p{\aa} bedste vis? Denne bog fort{\ae}ller om et kompetenceudviklingsprojekt i en dansk kommune og giver bud p{\aa}, hvordan uddannelse bedst kan bidrage til en GOD nok SKOLELEDELSE.",
keywords = "Skoleledelse, Ledelse, Professionalisering, Etik, Distribueret ledelse",
author = "Katrin Hjort and B{\o}je, {Jakob Ditlev} and Raae, {Peter Henrik} and Bj{\o}rn Ribers and Stanek, {Anja Hvidtfeldt}",
year = "2018",
month = "11",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-89575-09-4",
publisher = "Forlaget Werkstatt",

}

En god (nok) leder : professionalisering af skoleledelse. / Hjort, Katrin; Bøje, Jakob Ditlev; Raae, Peter Henrik; Ribers, Bjørn; Stanek, Anja Hvidtfeldt.

Århus : Forlaget Werkstatt, 2018. 156 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - En god (nok) leder

T2 - professionalisering af skoleledelse

AU - Hjort, Katrin

AU - Bøje, Jakob Ditlev

AU - Raae, Peter Henrik

AU - Ribers, Bjørn

AU - Stanek, Anja Hvidtfeldt

PY - 2018/11

Y1 - 2018/11

N2 - Praksis er godt, men ikke nok. Skoleledere i dag skal navigere i krydspres mellem mange konkurrerende hensyn af politisk, økonomisk, faglig, praktisk og etisk karakter. Hvilke kompetencer har lederne brug for, og hvordan lærer de sig at bruge det, de kan på bedste vis? Denne bog fortæller om et kompetenceudviklingsprojekt i en dansk kommune og giver bud på, hvordan uddannelse bedst kan bidrage til en GOD nok SKOLELEDELSE.

AB - Praksis er godt, men ikke nok. Skoleledere i dag skal navigere i krydspres mellem mange konkurrerende hensyn af politisk, økonomisk, faglig, praktisk og etisk karakter. Hvilke kompetencer har lederne brug for, og hvordan lærer de sig at bruge det, de kan på bedste vis? Denne bog fortæller om et kompetenceudviklingsprojekt i en dansk kommune og giver bud på, hvordan uddannelse bedst kan bidrage til en GOD nok SKOLELEDELSE.

KW - Skoleledelse

KW - Ledelse

KW - Professionalisering

KW - Etik

KW - Distribueret ledelse

M3 - Bog

SN - 978-87-89575-09-4

BT - En god (nok) leder

PB - Forlaget Werkstatt

CY - Århus

ER -