En gang fagdidaktiker, altid fagdidaktiker

Fratrædelsesforelæsning

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

I denne forelæsning forholder forsker Ellen Krogh sig til sit årelange forskningsvirke. Forelæsningen følger hendes vej ind i fagdidaktikken og ud af de forgreninger som hun har vandret ad.
Hun lægger vægt på tre overordnede spor:
Læse og skrive
Undervise og vejlede
Udvikle og forandre
Forelæsningen sætter rammen om fagdidaktikkens udvikling i forskningen og i gymnasiesammenhænge fra hendes barndomsår til det 12-årige forskningsprojekt – Didaktik og Fag.
“Fagdidaktik har i mit tilfælde gennem årene fået nye dimensioner der er vokset ud af danskfaget i klasseværelset. Interesse for rigdommen af andre fag og vidensområder, engagement i fagdidaktik på mange niveauer og herunder også i fagdidaktik som et selvstændigt overordnet vidensområde og forskningsfelt“.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato18. jun. 2018
Antal sider11
StatusUdgivet - 18. jun. 2018

Emneord

  • Danskfaget, fagdidaktik

Citer dette

@misc{90520a082a4747a08409be653acef347,
title = "En gang fagdidaktiker, altid fagdidaktiker: Fratr{\ae}delsesforel{\ae}sning",
abstract = "I denne forel{\ae}sning forholder forsker Ellen Krogh sig til sit {\aa}relange forskningsvirke. Forel{\ae}sningen f{\o}lger hendes vej ind i fagdidaktikken og ud af de forgreninger som hun har vandret ad.Hun l{\ae}gger v{\ae}gt p{\aa} tre overordnede spor:L{\ae}se og skriveUndervise og vejledeUdvikle og forandreForel{\ae}sningen s{\ae}tter rammen om fagdidaktikkens udvikling i forskningen og i gymnasiesammenh{\ae}nge fra hendes barndoms{\aa}r til det 12-{\aa}rige forskningsprojekt – Didaktik og Fag.“Fagdidaktik har i mit tilf{\ae}lde gennem {\aa}rene f{\aa}et nye dimensioner der er vokset ud af danskfaget i klassev{\ae}relset. Interesse for rigdommen af andre fag og vidensomr{\aa}der, engagement i fagdidaktik p{\aa} mange niveauer og herunder ogs{\aa} i fagdidaktik som et selvst{\ae}ndigt overordnet vidensomr{\aa}de og forskningsfelt“.",
keywords = "Danskfaget, fagdidaktik",
author = "Ellen Krogh",
year = "2018",
month = "6",
day = "18",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

En gang fagdidaktiker, altid fagdidaktiker : Fratrædelsesforelæsning . / Krogh, Ellen.

11 s. 2018, Forelæsning.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - En gang fagdidaktiker, altid fagdidaktiker

T2 - Fratrædelsesforelæsning

AU - Krogh, Ellen

PY - 2018/6/18

Y1 - 2018/6/18

N2 - I denne forelæsning forholder forsker Ellen Krogh sig til sit årelange forskningsvirke. Forelæsningen følger hendes vej ind i fagdidaktikken og ud af de forgreninger som hun har vandret ad.Hun lægger vægt på tre overordnede spor:Læse og skriveUndervise og vejledeUdvikle og forandreForelæsningen sætter rammen om fagdidaktikkens udvikling i forskningen og i gymnasiesammenhænge fra hendes barndomsår til det 12-årige forskningsprojekt – Didaktik og Fag.“Fagdidaktik har i mit tilfælde gennem årene fået nye dimensioner der er vokset ud af danskfaget i klasseværelset. Interesse for rigdommen af andre fag og vidensområder, engagement i fagdidaktik på mange niveauer og herunder også i fagdidaktik som et selvstændigt overordnet vidensområde og forskningsfelt“.

AB - I denne forelæsning forholder forsker Ellen Krogh sig til sit årelange forskningsvirke. Forelæsningen følger hendes vej ind i fagdidaktikken og ud af de forgreninger som hun har vandret ad.Hun lægger vægt på tre overordnede spor:Læse og skriveUndervise og vejledeUdvikle og forandreForelæsningen sætter rammen om fagdidaktikkens udvikling i forskningen og i gymnasiesammenhænge fra hendes barndomsår til det 12-årige forskningsprojekt – Didaktik og Fag.“Fagdidaktik har i mit tilfælde gennem årene fået nye dimensioner der er vokset ud af danskfaget i klasseværelset. Interesse for rigdommen af andre fag og vidensområder, engagement i fagdidaktik på mange niveauer og herunder også i fagdidaktik som et selvstændigt overordnet vidensområde og forskningsfelt“.

KW - Danskfaget, fagdidaktik

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -