En ansats til en teori om Situationel Dialektisk Ledelse

Julia Rytter Dakwar, Anne-Christine Rosfeldt Lorentzen, Flemming Smedegaard

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

164 Downloads (Pure)

Resumé

I denne artikel argumenteres der for, at der er behov for et nyt ledelsesparadigme, som døbes Situa-tionel Dialektisk Ledelse.

Hovedudgangspunktet for tankerne bag den nye teori er dialektisk teori, som suppleres med inspira-tion fra vidt forskellige teorier, der ikke før har været tænkt sammen, nemlig Bert Hodges værdirea-liseringsteori, Ralph Staceys teori om komplekse, responsive processer og Jørgen Bang og Jørgen Døørs dialektiske lingvistisk, der i artiklen videreudvikles til dynamisk dialektisk lingvistik. Der suppleres endvidere med inspiration fra teorier, der handler om forskellige typer af organisations-medlemmer, bl.a. Helle Heins arketypeteori, Thomas Højrups livsformsteori og Helle Petersens cen-lok teori om forandringskommunikation.

I en ramme af et dialektisk mindset samles tankerne i artiklens afsluttende afsnit, hvor der skitseres en række krav, som ledelse og ledere i Situationel Dialektisk Ledelse vil skulle efterstræbe.
OriginalsprogDansk
TidsskriftDet Ny Merino
Vol/bind1
Sider (fra-til)1-51
ISSN2445-6764
StatusUdgivet - 2015

Citer dette

@article{d623716475734cbc855771d971123f82,
title = "En ansats til en teori om Situationel Dialektisk Ledelse",
abstract = "I denne artikel argumenteres der for, at der er behov for et nyt ledelsesparadigme, som d{\o}bes Situa-tionel Dialektisk Ledelse. Hovedudgangspunktet for tankerne bag den nye teori er dialektisk teori, som suppleres med inspira-tion fra vidt forskellige teorier, der ikke f{\o}r har v{\ae}ret t{\ae}nkt sammen, nemlig Bert Hodges v{\ae}rdirea-liseringsteori, Ralph Staceys teori om komplekse, responsive processer og J{\o}rgen Bang og J{\o}rgen D{\o}{\o}rs dialektiske lingvistisk, der i artiklen videreudvikles til dynamisk dialektisk lingvistik. Der suppleres endvidere med inspiration fra teorier, der handler om forskellige typer af organisations-medlemmer, bl.a. Helle Heins arketypeteori, Thomas H{\o}jrups livsformsteori og Helle Petersens cen-lok teori om forandringskommunikation.I en ramme af et dialektisk mindset samles tankerne i artiklens afsluttende afsnit, hvor der skitseres en r{\ae}kke krav, som ledelse og ledere i Situationel Dialektisk Ledelse vil skulle efterstr{\ae}be.",
author = "Dakwar, {Julia Rytter} and Lorentzen, {Anne-Christine Rosfeldt} and Flemming Smedegaard",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "1",
pages = "1--51",
journal = "Det Ny Merino",
issn = "2445-6764",

}

En ansats til en teori om Situationel Dialektisk Ledelse. / Dakwar, Julia Rytter; Lorentzen, Anne-Christine Rosfeldt; Smedegaard, Flemming.

I: Det Ny Merino, Bind 1, 2015, s. 1-51.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - En ansats til en teori om Situationel Dialektisk Ledelse

AU - Dakwar, Julia Rytter

AU - Lorentzen, Anne-Christine Rosfeldt

AU - Smedegaard, Flemming

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - I denne artikel argumenteres der for, at der er behov for et nyt ledelsesparadigme, som døbes Situa-tionel Dialektisk Ledelse. Hovedudgangspunktet for tankerne bag den nye teori er dialektisk teori, som suppleres med inspira-tion fra vidt forskellige teorier, der ikke før har været tænkt sammen, nemlig Bert Hodges værdirea-liseringsteori, Ralph Staceys teori om komplekse, responsive processer og Jørgen Bang og Jørgen Døørs dialektiske lingvistisk, der i artiklen videreudvikles til dynamisk dialektisk lingvistik. Der suppleres endvidere med inspiration fra teorier, der handler om forskellige typer af organisations-medlemmer, bl.a. Helle Heins arketypeteori, Thomas Højrups livsformsteori og Helle Petersens cen-lok teori om forandringskommunikation.I en ramme af et dialektisk mindset samles tankerne i artiklens afsluttende afsnit, hvor der skitseres en række krav, som ledelse og ledere i Situationel Dialektisk Ledelse vil skulle efterstræbe.

AB - I denne artikel argumenteres der for, at der er behov for et nyt ledelsesparadigme, som døbes Situa-tionel Dialektisk Ledelse. Hovedudgangspunktet for tankerne bag den nye teori er dialektisk teori, som suppleres med inspira-tion fra vidt forskellige teorier, der ikke før har været tænkt sammen, nemlig Bert Hodges værdirea-liseringsteori, Ralph Staceys teori om komplekse, responsive processer og Jørgen Bang og Jørgen Døørs dialektiske lingvistisk, der i artiklen videreudvikles til dynamisk dialektisk lingvistik. Der suppleres endvidere med inspiration fra teorier, der handler om forskellige typer af organisations-medlemmer, bl.a. Helle Heins arketypeteori, Thomas Højrups livsformsteori og Helle Petersens cen-lok teori om forandringskommunikation.I en ramme af et dialektisk mindset samles tankerne i artiklens afsluttende afsnit, hvor der skitseres en række krav, som ledelse og ledere i Situationel Dialektisk Ledelse vil skulle efterstræbe.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 1

SP - 1

EP - 51

JO - Det Ny Merino

JF - Det Ny Merino

SN - 2445-6764

ER -