Editorial: Interdisciplinaritet - en udfordring til fagdidaktikken

Publikation: Bidrag til tidsskriftLederpeer review

Abstrakt

I artiklen opstilles en skitse til en almendidaktisk forståelse af, hvad det er for krav ominterdisciplinaritet, der opstår i skolesystemet, og hvorfor de opstår.Ligeledes opstilles en skitse til en fagdidaktisk forståelse af de udfordringer,der opstår for skolefag, når de møder kravet om interdisciplinaritet -undertiden benævnt tværfaglighed eller fagligt samspil. Begge dele er tænkt somteoretiske rammer til tværgående refleksioner af de forskellige fagdidaktiskeproblemstillinger, der knytter sig til interdisciplinaritet i grundskole,ungdomsuddannelser og læreruddannelser, som alle behandles i temanummeretsartikler. Artiklen giver også korte introduktioner til hvordan hver artikel INordidactica 2014:1 bidrager til temaet om interdisciplinaritet. For meredækkende introduktioner henviser vi til artiklernes egne abstracts.
TidsskriftNordidactica - Journal of Humanities and Social Science Education
Vol/bind14:1