Digital dannelse

Udfordringer, erfaringer og perspektiver fra Randers HF og VUC

Jesper Tække (Redaktør), Michael Paulsen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Resumé

ForlagUnge Pædagoger
Antal sider194
ISBN (Trykt)978-87-92914-22-4
StatusUdgivet - 2015
Udgivet eksterntJa
NavnDidaktik, refleksion, praksis
ISSN0109-7296

Tække, J., & Paulsen, M. (red.) (2015). Digital dannelse: Udfordringer, erfaringer og perspektiver fra Randers HF og VUC. Unge Pædagoger. Didaktik, refleksion, praksis
Tække, Jesper (Redaktør) ; Paulsen, Michael (Redaktør). / Digital dannelse : Udfordringer, erfaringer og perspektiver fra Randers HF og VUC. Unge Pædagoger, 2015. 194 s. (Didaktik, refleksion, praksis).
@book{823d5c198b2744298225580b2fecc5ff,
title = "Digital dannelse: Udfordringer, erfaringer og perspektiver fra Randers HF og VUC",
abstract = "Bogen pr{\ae}senterer en n{\o}dvendighedens didaktik, idet mangfoldigheden af kursister p{\aa} HF og VUC er stor. Dette g{\ae}lder i udpr{\ae}get grad i det nye digitale mediemilj{\o}. Hvis HF- og VUC-uddannelserne skal hj{\ae}lpe kursisterne med at blive digitalt dannede, m{\aa} man udvikle m{\aa}der at arbejde med medier p{\aa} i undervisningen, der b{\aa}de udfordrer og hj{\ae}lper den sammensatte kursistgruppe. Det g{\ae}lder ogs{\aa}, hvis man vil bruge digitale medier til generelt at skabe vedkommende undervisning i det 21. {\aa}rhundrede. Randers HF & VUC har i 2012-2015 haft it-udvikling som strategisk indsatsomr{\aa}de. Ledelse og l{\ae}rere har som f{\o}lge heraf kastet sig ud i aktionsforskningsprojektet BIT – der st{\aa}r for it i bredden. Ambitionen var at udvikle m{\aa}der at inddrage it og digitale medier i undervisningen p{\aa}, som ikke blot gavner de fagligt st{\ae}rke, men favner hele den bredde kursist-gruppe, som befolker HF og VUC. For at kvalificere projektet valgte skolen at tilknytte to forskere for at give inspiration, feedback og medvirke til at evaluere projektet og dets aktioner.",
editor = "Jesper T{\ae}kke and Michael Paulsen",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-92914-22-4",
publisher = "Unge P{\ae}dagoger",

Tække, J & Paulsen, M (red) 2015, Digital dannelse: Udfordringer, erfaringer og perspektiver fra Randers HF og VUC. Didaktik, refleksion, praksis, Unge Pædagoger.

Digital dannelse : Udfordringer, erfaringer og perspektiver fra Randers HF og VUC. / Tække, Jesper (Redaktør); Paulsen, Michael (Redaktør).

Unge Pædagoger, 2015. 194 s. (Didaktik, refleksion, praksis).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Digital dannelse

T2 - Udfordringer, erfaringer og perspektiver fra Randers HF og VUC

A2 - Tække, Jesper

A2 - Paulsen, Michael

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Bogen præsenterer en nødvendighedens didaktik, idet mangfoldigheden af kursister på HF og VUC er stor. Dette gælder i udpræget grad i det nye digitale mediemiljø. Hvis HF- og VUC-uddannelserne skal hjælpe kursisterne med at blive digitalt dannede, må man udvikle måder at arbejde med medier på i undervisningen, der både udfordrer og hjælper den sammensatte kursistgruppe. Det gælder også, hvis man vil bruge digitale medier til generelt at skabe vedkommende undervisning i det 21. århundrede. Randers HF & VUC har i 2012-2015 haft it-udvikling som strategisk indsatsområde. Ledelse og lærere har som følge heraf kastet sig ud i aktionsforskningsprojektet BIT – der står for it i bredden. Ambitionen var at udvikle måder at inddrage it og digitale medier i undervisningen på, som ikke blot gavner de fagligt stærke, men favner hele den bredde kursist-gruppe, som befolker HF og VUC. For at kvalificere projektet valgte skolen at tilknytte to forskere for at give inspiration, feedback og medvirke til at evaluere projektet og dets aktioner.

AB - Bogen præsenterer en nødvendighedens didaktik, idet mangfoldigheden af kursister på HF og VUC er stor. Dette gælder i udpræget grad i det nye digitale mediemiljø. Hvis HF- og VUC-uddannelserne skal hjælpe kursisterne med at blive digitalt dannede, må man udvikle måder at arbejde med medier på i undervisningen, der både udfordrer og hjælper den sammensatte kursistgruppe. Det gælder også, hvis man vil bruge digitale medier til generelt at skabe vedkommende undervisning i det 21. århundrede. Randers HF & VUC har i 2012-2015 haft it-udvikling som strategisk indsatsområde. Ledelse og lærere har som følge heraf kastet sig ud i aktionsforskningsprojektet BIT – der står for it i bredden. Ambitionen var at udvikle måder at inddrage it og digitale medier i undervisningen på, som ikke blot gavner de fagligt stærke, men favner hele den bredde kursist-gruppe, som befolker HF og VUC. For at kvalificere projektet valgte skolen at tilknytte to forskere for at give inspiration, feedback og medvirke til at evaluere projektet og dets aktioner.

M3 - Antologi

SN - 978-87-92914-22-4

BT - Digital dannelse

PB - Unge Pædagoger

Tække J, (ed.), Paulsen M, (ed.). Digital dannelse: Udfordringer, erfaringer og perspektiver fra Randers HF og VUC. Unge Pædagoger, 2015. 194 s. (Didaktik, refleksion, praksis).