Det gode idrætsmiljø: Et kvalitativt multiple case studiedesign

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceForskning

Abstract

En PhD-projektprotokol vil blive fremlagt med fokus på at diskutere projektets design og mulige bidrag. Formålet med projektet er at forstå hvad gode ungdomsidrætsmiljøer er for drenge og piger i alderen 12-16 år. Baseret på en holistisk økologisk tilgang, vil studiet definere det gode ungdomsidrætsmiljø, som støtter atleters deltagelse og udvikling gennem de tidlige ungdomsår. Projektet består af to dele: (1) scoping review og (2) et multiple casestudie. Scoping reviewet vil kortlægge viden om ungdomsidrætsmiljøer, mens et multiple casestudie skal undersøge og identificere særlige karakteristika ved gode miljøer. Cases fra gymnastik, badminton og håndbold vil blive udvalgt. Dataindsamlingen udgøres af tre ugers feltarbejde i miljøerne med walk along interviews, semistrukturerede interviews, observationer af dagligdagen samt dokumentanalyse. Cases vil blive individuelt- og krydsanalyseret for herigennem at identificere ligheder og forskelle mellem miljøernes karakteristika på mikro, meso og makro niveau. Analysen fokuserer på forskelle og ligheder mellem piger og drenges miljøer og oplevelser. Det forventes, at projektets resultater kan bruges til at fremme gode idrætsmiljøer for unge.
Publikationsdato24. aug. 2023
StatusUdgivet - 24. aug. 2023
BegivenhedNational konference for idrætsforskere: Idrætsforskningens problemer - konference om idrætsforskning i Danmark - SUND Aalborg Universitet, Aalborg
Varighed: 24. aug. 202324. aug. 2023