Den Videnskabelige Basismodel

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiUndervisning

Resumé

Videnskabeligt arbejde er kendetegnet ved, at man går systematisk til værks og omhyggeligt overvejer hvilke metoder, man anvender til at besvare sine spørgsmål. Ved at bruge Den Videnskabelige Basismodel kan du gøre noget lignende i dit projektarbejde, så sammenhængen mellem dit spørgsmål og dine metoder bliver tydelig for dig. Modellens fire punkter kan hjælpe dig med at vælge den metode eller de metoder, der er bedst egnet til dit projekt, og kan gøre det lettere for dig at give en klar begrundelse for dit valg, samtidig med at du også er opmærksom på din metodes svagheder. At modellen ikke bygger på en tilgang fra et bestemt fag eller videnskabeligt hovedområde, gør den desuden særligt velegnet som ramme for projekter, hvor du arbejder med flere fag og gerne vil kombinere flere metoder.
OriginalsprogDansk
TitelVidensmønstre : Basal videnskabsteori i stx
RedaktørerMads Rangvid, Torben Benoni, Thomas Svane Christiansen, Anders Larsen, Jan Maintz
Udgivelses stedAarhus
ForlagSystime
Publikationsdato2019
ISBN (Trykt)978-87-616-9592-5
StatusUdgivet - 2019

Emneord

  • Videnskabsteori

Citer dette

Petersen, E. N., & Schaffalitzky, C. (2019). Den Videnskabelige Basismodel. I M. Rangvid, T. Benoni, T. S. Christiansen, A. Larsen, & J. Maintz (red.), Vidensmønstre: Basal videnskabsteori i stx Aarhus: Systime.
Petersen, Esben Nedenskov ; Schaffalitzky, Caroline. / Den Videnskabelige Basismodel. Vidensmønstre: Basal videnskabsteori i stx. red. / Mads Rangvid ; Torben Benoni ; Thomas Svane Christiansen ; Anders Larsen ; Jan Maintz. Aarhus : Systime, 2019.
@inbook{3cd6ede6cf974228a767153271e49d07,
title = "Den Videnskabelige Basismodel",
abstract = "Videnskabeligt arbejde er kendetegnet ved, at man g{\aa}r systematisk til v{\ae}rks og omhyggeligt overvejer hvilke metoder, man anvender til at besvare sine sp{\o}rgsm{\aa}l. Ved at bruge Den Videnskabelige Basismodel kan du g{\o}re noget lignende i dit projektarbejde, s{\aa} sammenh{\ae}ngen mellem dit sp{\o}rgsm{\aa}l og dine metoder bliver tydelig for dig. Modellens fire punkter kan hj{\ae}lpe dig med at v{\ae}lge den metode eller de metoder, der er bedst egnet til dit projekt, og kan g{\o}re det lettere for dig at give en klar begrundelse for dit valg, samtidig med at du ogs{\aa} er opm{\ae}rksom p{\aa} din metodes svagheder. At modellen ikke bygger p{\aa} en tilgang fra et bestemt fag eller videnskabeligt hovedomr{\aa}de, g{\o}r den desuden s{\ae}rligt velegnet som ramme for projekter, hvor du arbejder med flere fag og gerne vil kombinere flere metoder.",
keywords = "Videnskabsteori",
author = "Petersen, {Esben Nedenskov} and Caroline Schaffalitzky",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-616-9592-5",
editor = "Mads Rangvid and Torben Benoni and Christiansen, {Thomas Svane} and Anders Larsen and Maintz, {Jan }",
booktitle = "Vidensm{\o}nstre",
publisher = "Systime",

}

Petersen, EN & Schaffalitzky, C 2019, Den Videnskabelige Basismodel. i M Rangvid, T Benoni, TS Christiansen, A Larsen & J Maintz (red), Vidensmønstre: Basal videnskabsteori i stx. Systime, Aarhus.

Den Videnskabelige Basismodel. / Petersen, Esben Nedenskov; Schaffalitzky, Caroline.

Vidensmønstre: Basal videnskabsteori i stx. red. / Mads Rangvid; Torben Benoni; Thomas Svane Christiansen; Anders Larsen; Jan Maintz. Aarhus : Systime, 2019.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiUndervisning

TY - CHAP

T1 - Den Videnskabelige Basismodel

AU - Petersen, Esben Nedenskov

AU - Schaffalitzky, Caroline

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Videnskabeligt arbejde er kendetegnet ved, at man går systematisk til værks og omhyggeligt overvejer hvilke metoder, man anvender til at besvare sine spørgsmål. Ved at bruge Den Videnskabelige Basismodel kan du gøre noget lignende i dit projektarbejde, så sammenhængen mellem dit spørgsmål og dine metoder bliver tydelig for dig. Modellens fire punkter kan hjælpe dig med at vælge den metode eller de metoder, der er bedst egnet til dit projekt, og kan gøre det lettere for dig at give en klar begrundelse for dit valg, samtidig med at du også er opmærksom på din metodes svagheder. At modellen ikke bygger på en tilgang fra et bestemt fag eller videnskabeligt hovedområde, gør den desuden særligt velegnet som ramme for projekter, hvor du arbejder med flere fag og gerne vil kombinere flere metoder.

AB - Videnskabeligt arbejde er kendetegnet ved, at man går systematisk til værks og omhyggeligt overvejer hvilke metoder, man anvender til at besvare sine spørgsmål. Ved at bruge Den Videnskabelige Basismodel kan du gøre noget lignende i dit projektarbejde, så sammenhængen mellem dit spørgsmål og dine metoder bliver tydelig for dig. Modellens fire punkter kan hjælpe dig med at vælge den metode eller de metoder, der er bedst egnet til dit projekt, og kan gøre det lettere for dig at give en klar begrundelse for dit valg, samtidig med at du også er opmærksom på din metodes svagheder. At modellen ikke bygger på en tilgang fra et bestemt fag eller videnskabeligt hovedområde, gør den desuden særligt velegnet som ramme for projekter, hvor du arbejder med flere fag og gerne vil kombinere flere metoder.

KW - Videnskabsteori

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-616-9592-5

BT - Vidensmønstre

A2 - Rangvid, Mads

A2 - Benoni, Torben

A2 - Christiansen, Thomas Svane

A2 - Larsen, Anders

A2 - Maintz, Jan

PB - Systime

CY - Aarhus

ER -

Petersen EN, Schaffalitzky C. Den Videnskabelige Basismodel. I Rangvid M, Benoni T, Christiansen TS, Larsen A, Maintz J, red., Vidensmønstre: Basal videnskabsteori i stx. Aarhus: Systime. 2019