Den offentlige driftsorganisation

-et bud på en ny strukturmodel

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

tager sig ud i konsekvens af forandringer. Decentralisering af ansvar og
til en mere fl eksibel struktur. Det er artiklens formål at opstille en model
(systemer) i organisationen samtidigt. Dermed er det en organisation med
og et system bundet op på navngivne enkelpersoner. Et andet markant nyt
TidsskriftLedelse og Erhvervsoekonomi
Vol/bind75
Udgave nummer4
Sider (fra-til)53-63
Antal sider11
ISSN0902-3704
StatusUdgivet - 1. dec. 2010

Emneord

• offentlig organisation, struktur

@article{b00726ba1f354387a9185168ca5fd1f6,
title = "Den offentlige driftsorganisation: -et bud p{\aa} en ny strukturmodel",
abstract = "Artiklen har til form{\aa}l at opstille et bud p{\aa} hvordan den off entlige driftsorganisation tager sig ud i konsekvens af forandringer. Decentralisering af ansvar og kompetence fra centralt niveau til de enkelte off entlige afsnit og institutioner, har {\ae}ndret tidligere tiders bureaukratiske styringsmodel med dens klare rollefordelinger til en mere fl eksibel struktur. Det er artiklens form{\aa}l at opstille en model for, hvordan denne driftsorganisation ser ud strukturelt. Her udg{\o}r det artiklens tese, at der er skabt en driftsorganisation uden klare og markante positioner. Mest tydeligt kommer dette til udtryk ved driftsledelse, der er et anliggende for fl ere instanser (systemer) i organisationen samtidigt. Dermed er det en organisation med mange ledere i praksis. Mens andre dele, fx. de nye professionelle ledere, er en position og et system bundet op p{\aa} navngivne enkelpersoner. Et andet markant nyt tr{\ae}k ved modellen er stabens rolle som en integreret del af driftsorganisationen.",
keywords = "offentlig organisation, struktur",
author = "S{\o}ren Voxted",
year = "2010",
month = "12",
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "75",
pages = "53--63",
journal = "Ledelse & Erhvervsoekonomi",
issn = "0902-3704",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "4",

Den offentlige driftsorganisation : -et bud på en ny strukturmodel. / Voxted, Søren.

I: Ledelse og Erhvervsoekonomi, Bind 75, Nr. 4, 01.12.2010, s. 53-63.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Den offentlige driftsorganisation

T2 - -et bud på en ny strukturmodel

AU - Voxted, Søren

PY - 2010/12/1

Y1 - 2010/12/1

N2 - Artiklen har til formål at opstille et bud på hvordan den off entlige driftsorganisation tager sig ud i konsekvens af forandringer. Decentralisering af ansvar og kompetence fra centralt niveau til de enkelte off entlige afsnit og institutioner, har ændret tidligere tiders bureaukratiske styringsmodel med dens klare rollefordelinger til en mere fl eksibel struktur. Det er artiklens formål at opstille en model for, hvordan denne driftsorganisation ser ud strukturelt. Her udgør det artiklens tese, at der er skabt en driftsorganisation uden klare og markante positioner. Mest tydeligt kommer dette til udtryk ved driftsledelse, der er et anliggende for fl ere instanser (systemer) i organisationen samtidigt. Dermed er det en organisation med mange ledere i praksis. Mens andre dele, fx. de nye professionelle ledere, er en position og et system bundet op på navngivne enkelpersoner. Et andet markant nyt træk ved modellen er stabens rolle som en integreret del af driftsorganisationen.

AB - Artiklen har til formål at opstille et bud på hvordan den off entlige driftsorganisation tager sig ud i konsekvens af forandringer. Decentralisering af ansvar og kompetence fra centralt niveau til de enkelte off entlige afsnit og institutioner, har ændret tidligere tiders bureaukratiske styringsmodel med dens klare rollefordelinger til en mere fl eksibel struktur. Det er artiklens formål at opstille en model for, hvordan denne driftsorganisation ser ud strukturelt. Her udgør det artiklens tese, at der er skabt en driftsorganisation uden klare og markante positioner. Mest tydeligt kommer dette til udtryk ved driftsledelse, der er et anliggende for fl ere instanser (systemer) i organisationen samtidigt. Dermed er det en organisation med mange ledere i praksis. Mens andre dele, fx. de nye professionelle ledere, er en position og et system bundet op på navngivne enkelpersoner. Et andet markant nyt træk ved modellen er stabens rolle som en integreret del af driftsorganisationen.

KW - offentlig organisation, struktur

M3 - Tidsskriftartikel