Den kreative krig

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til rapportFormidling

Resumé

I det 21. århundrede er krigsførelsen i stigende grad blevet afhængig affiktioner. Forestillede scenarier og virtuelle verdener former i dag hvordankrige forberedes, udkæmpes og behandles. Militæret har således bevæget sigind på et felt man sjældent forbinder med krig – æstetikken. Diverse begreberder traditionelt tilhører teorien om kunst og repræsentation, er migreret ind iden militære sfære og har fået en ny aktualitet. Begreber som fiktionalitet,erfaring, realisme, suspension of disbelief er blevet afgørende for hvordankrige føres i dag. Samtidig har de æstetiske felter selv reageret på militariseringenaf æstetikken. Litteraturen, filmen og teatret har på forskellig vis søgtat genvinde kunstens kritiske potentiale. Projektet “The Aesthetics of War”undersøger dette sammenfald af krig og æstetik i det 21. århundrede.
OriginalsprogDansk
TitelCarlsbergfondets Årsskrift 2018
ForlagCarlsbergfondet
Publikationsdato2018
Sider58-63
Kapitel8
StatusUdgivet - 2018

Citer dette

Engberg-Pedersen, A. (2018). Den kreative krig. I Carlsbergfondets Årsskrift 2018 (s. 58-63). Carlsbergfondet.
Engberg-Pedersen, Anders. / Den kreative krig. Carlsbergfondets Årsskrift 2018. Carlsbergfondet, 2018. s. 58-63
@inbook{f0e200f1dab54d87a2312c4da925b2d6,
title = "Den kreative krig",
abstract = "I det 21. {\aa}rhundrede er krigsf{\o}relsen i stigende grad blevet afh{\ae}ngig affiktioner. Forestillede scenarier og virtuelle verdener former i dag hvordankrige forberedes, udk{\ae}mpes og behandles. Milit{\ae}ret har s{\aa}ledes bev{\ae}get sigind p{\aa} et felt man sj{\ae}ldent forbinder med krig – {\ae}stetikken. Diverse begreberder traditionelt tilh{\o}rer teorien om kunst og repr{\ae}sentation, er migreret ind iden milit{\ae}re sf{\ae}re og har f{\aa}et en ny aktualitet. Begreber som fiktionalitet,erfaring, realisme, suspension of disbelief er blevet afg{\o}rende for hvordankrige f{\o}res i dag. Samtidig har de {\ae}stetiske felter selv reageret p{\aa} militariseringenaf {\ae}stetikken. Litteraturen, filmen og teatret har p{\aa} forskellig vis s{\o}gtat genvinde kunstens kritiske potentiale. Projektet “The Aesthetics of War”unders{\o}ger dette sammenfald af krig og {\ae}stetik i det 21. {\aa}rhundrede.",
author = "Anders Engberg-Pedersen",
year = "2018",
language = "Dansk",
pages = "58--63",
booktitle = "Carlsbergfondets {\AA}rsskrift 2018",
publisher = "Carlsbergfondet",

}

Engberg-Pedersen, A 2018, Den kreative krig. i Carlsbergfondets Årsskrift 2018. Carlsbergfondet, s. 58-63.

Den kreative krig. / Engberg-Pedersen, Anders.

Carlsbergfondets Årsskrift 2018. Carlsbergfondet, 2018. s. 58-63.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til rapportFormidling

TY - GEN

T1 - Den kreative krig

AU - Engberg-Pedersen, Anders

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - I det 21. århundrede er krigsførelsen i stigende grad blevet afhængig affiktioner. Forestillede scenarier og virtuelle verdener former i dag hvordankrige forberedes, udkæmpes og behandles. Militæret har således bevæget sigind på et felt man sjældent forbinder med krig – æstetikken. Diverse begreberder traditionelt tilhører teorien om kunst og repræsentation, er migreret ind iden militære sfære og har fået en ny aktualitet. Begreber som fiktionalitet,erfaring, realisme, suspension of disbelief er blevet afgørende for hvordankrige føres i dag. Samtidig har de æstetiske felter selv reageret på militariseringenaf æstetikken. Litteraturen, filmen og teatret har på forskellig vis søgtat genvinde kunstens kritiske potentiale. Projektet “The Aesthetics of War”undersøger dette sammenfald af krig og æstetik i det 21. århundrede.

AB - I det 21. århundrede er krigsførelsen i stigende grad blevet afhængig affiktioner. Forestillede scenarier og virtuelle verdener former i dag hvordankrige forberedes, udkæmpes og behandles. Militæret har således bevæget sigind på et felt man sjældent forbinder med krig – æstetikken. Diverse begreberder traditionelt tilhører teorien om kunst og repræsentation, er migreret ind iden militære sfære og har fået en ny aktualitet. Begreber som fiktionalitet,erfaring, realisme, suspension of disbelief er blevet afgørende for hvordankrige føres i dag. Samtidig har de æstetiske felter selv reageret på militariseringenaf æstetikken. Litteraturen, filmen og teatret har på forskellig vis søgtat genvinde kunstens kritiske potentiale. Projektet “The Aesthetics of War”undersøger dette sammenfald af krig og æstetik i det 21. århundrede.

M3 - Bidrag til rapport

SP - 58

EP - 63

BT - Carlsbergfondets Årsskrift 2018

PB - Carlsbergfondet

ER -

Engberg-Pedersen A. Den kreative krig. I Carlsbergfondets Årsskrift 2018. Carlsbergfondet. 2018. s. 58-63