Den kaotiske organisation

Niels Henrik Helms

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

Præsentation af den britiske organisationsteoretiker Ralph Stacey: Stacey mener samlet, at organisationer ikke skal ses som systemer, der opstår, når individer interagerer med hinanden. Det er selve interaktionen, der er organisationen. Staceys kernebegreb er temporære processer. Når vi interagerer med hinanden, skaber det ikke systemer, men yderligere interaktion. Ifølge Stacey må vi derfor arbejde med et perspektiv, der hedder ”komplekse responsive processer”, som dækker over kommunikationshandlinger, magtrelationer og evaluering. Det sidste for at understrege, at vi hele tiden vurderer, hvilken handling der er den mest hensigtsmæssige.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato15. mar. 2006
StatusUdgivet - 15. mar. 2006

Citer dette

Helms, N. H. (2006, mar 15). Den kaotiske organisation.
Helms, Niels Henrik. / Den kaotiske organisation. 2006.
@misc{57e05ed594db4135baa9c784f77e1eb1,
title = "Den kaotiske organisation",
abstract = "Pr{\ae}sentation af den britiske organisationsteoretiker Ralph Stacey: Stacey mener samlet, at organisationer ikke skal ses som systemer, der opst{\aa}r, n{\aa}r individer interagerer med hinanden. Det er selve interaktionen, der er organisationen. Staceys kernebegreb er tempor{\ae}re processer. N{\aa}r vi interagerer med hinanden, skaber det ikke systemer, men yderligere interaktion. If{\o}lge Stacey m{\aa} vi derfor arbejde med et perspektiv, der hedder ”komplekse responsive processer”, som d{\ae}kker over kommunikationshandlinger, magtrelationer og evaluering. Det sidste for at understrege, at vi hele tiden vurderer, hvilken handling der er den mest hensigtsm{\ae}ssige.",
author = "Helms, {Niels Henrik}",
note = "http://www.kommunikationsforum.dk/default.asp?articleid=12315",
year = "2006",
month = "3",
day = "15",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Helms, NH 2006, Den kaotiske organisation..

Den kaotiske organisation. / Helms, Niels Henrik.

2006, artikel.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - Den kaotiske organisation

AU - Helms, Niels Henrik

N1 - http://www.kommunikationsforum.dk/default.asp?articleid=12315

PY - 2006/3/15

Y1 - 2006/3/15

N2 - Præsentation af den britiske organisationsteoretiker Ralph Stacey: Stacey mener samlet, at organisationer ikke skal ses som systemer, der opstår, når individer interagerer med hinanden. Det er selve interaktionen, der er organisationen. Staceys kernebegreb er temporære processer. Når vi interagerer med hinanden, skaber det ikke systemer, men yderligere interaktion. Ifølge Stacey må vi derfor arbejde med et perspektiv, der hedder ”komplekse responsive processer”, som dækker over kommunikationshandlinger, magtrelationer og evaluering. Det sidste for at understrege, at vi hele tiden vurderer, hvilken handling der er den mest hensigtsmæssige.

AB - Præsentation af den britiske organisationsteoretiker Ralph Stacey: Stacey mener samlet, at organisationer ikke skal ses som systemer, der opstår, når individer interagerer med hinanden. Det er selve interaktionen, der er organisationen. Staceys kernebegreb er temporære processer. Når vi interagerer med hinanden, skaber det ikke systemer, men yderligere interaktion. Ifølge Stacey må vi derfor arbejde med et perspektiv, der hedder ”komplekse responsive processer”, som dækker over kommunikationshandlinger, magtrelationer og evaluering. Det sidste for at understrege, at vi hele tiden vurderer, hvilken handling der er den mest hensigtsmæssige.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -

Helms NH. Den kaotiske organisation. 2006.