Den industrialiserede nyhedsproduktion

Publikation: Bog/rapportRapportForskningpeer review

Abstract

I efteråret 2012 omlagde DR Nyheder dele af deres nyhedsproduktion til en såkaldt ’nyhedsmotor’. Fra at journalisterne fulgte deres egne historier fra vugge til grav, er produktionen nu blevet industrialiseret og effektiviseret, og medarbejderne opdelt i funktioner: Ti liveteams bestående af journalist og fotograf indsamler materiale rundt i hele landet, som de sender hjem til DR Byen, hvor mediespecialister redigerer materialet sammen og speaker til indslagene.

Ralf Andersson, der arbejdede som redaktionschef i DR Nyheder, inden han blev TV-underviser på Center for Journalistik, Syddansk Universitet, har undersøgt konsekvenserne af den nye arbejdsproces i forhold til produkt, processer og personale i denne rapport.

Hans undersøgelse viser, at DR med deres nyhedsmotor giver seerne flere livesendinger, at DR har større mulighed for at være tilstede, når tingene sker, og at de nyheder, de sender, i højere grad end før er aktuelle.

Men mens seerne lader til at have omfavnet resultatet af den nye produktionsform, kniber det med begejstringen blandt mange af DR Nyheders journalister. Således svarer 55 % af de 60 adspurgte medarbejdere, at deres arbejdsglæde er faldet på grund af nyhedsmotoren.http://nordicom.statsbiblioteket.dk/ncom/da/publications/den-industrialiserede-nyhedsproduktion(bd149c44-ba1f-4051-b39c-7aaa828d1c55).html
OriginalsprogDansk
Antal sider20
StatusUdgivet - 19. sep. 2013

Citationsformater