Den ideelle leder af en fleksibel arbejdsstyrke

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaperForskningpeer review

Abstrakt

Dette paper problematiserer ledelsesopgaven overfor den fleksible arbejdsstyrke. Der tager udgangspunkt i en undersøgelse af fast- versus ikke-fastansatte konsulenter i forhold til deres arbejdsmæssige behov, personlighedskarakteristika og arbejdsmotivation. Generelt er der ikke i undersøgelsens resultater belæg for at tilskrive de ikke-fastansatte andre karaktertræk eller særlige motivationer end fastansatte medarbejdere. Når dette alligevel er interessant at undersøge nærmere skyldes det at der generelt ligger nogle andre forventninger til disse medarbejdere blandt ledelsesrepræsentanter. Man må således formode, at der derfor også anlægges en anderledes ledelsestænkning i forhold til ledelsesstrategier og teknikker overfor denne gruppe af (om end midlertidigt) ansatte. Denne diskussion er relevant også for en bredere gruppe af medarbejder, da ancienniteten generelt er faldende og arbejdsstyrken derfor på godt og ondt automatisk bliver mere fleksible.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2012
Antal sider14
StatusUdgivet - 2012
BegivenhedDet Danske Ledelsesakademis 2012 konference: Fleksibilitet i ledelse ud over og på tværs af traditionelle positioner - AAU A.C. Meyers Vænge 15, København, København, Danmark
Varighed: 3. dec. 20124. dec. 2012

Konference

KonferenceDet Danske Ledelsesakademis 2012 konference
LokationAAU A.C. Meyers Vænge 15, København
LandDanmark
ByKøbenhavn
Periode03/12/201204/12/2012

Citationsformater

Lemmergaard, J. (2012). Den ideelle leder af en fleksibel arbejdsstyrke. Paper præsenteret på Det Danske Ledelsesakademis 2012 konference, København, Danmark.