Den gode, den interessante, og den virkelige irriterende medieforskning

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceForskning

Abstrakt

 

Der eksisterer et sært forhold mellem medie- og journalistikforskere og journalister. Forholdet kan formentlig forklares ud fra de to professioners gensidige respekt på nogle områder og mangel på samme på andre. Formålet med denne artikel er at udforske denne betragtning. Jeg tager udgangspunkt i en kvalitativ tekstanalyse og undersøger hvordan medierne beskriver journalistik- og medieforskningen og gennem analysen diskuterer jeg de forestillinger og stereotyper, der afspejles i mediernes dækning af heraf.

Min analyse viser, at mediedækningen af medieforskningen med rimelighed kan deles op i tre forskellige overordnede kategorier efter hvilken rolle medieforskningen og medieforskerne spiller: Den første er medieforskningen som leverandør af "sandhed om medierne" i form af statistik og tal. Den anden kategori består af artikler, der omtaler forskningsresultaterne for den del af medieforskningen, der beskæftiger sig hvordan medierne påvirker publikum (receptionsanalyser) og endelig den sidste gruppe af artikler, beskæftiger sig med den del af medie- og journalistikforskningen, der beskæftiger sig med nyhedsmedierne og journalistik.

OriginalsprogDansk
Publikationsdato2009
StatusUdgivet - 2009
BegivenhedMin forskning og medierne - Esbjerg, Danmark
Varighed: 2. apr. 20092. jun. 2009

Konference

KonferenceMin forskning og medierne
LandDanmark
ByEsbjerg
Periode02/04/200902/06/2009

Citationsformater

Wien, C. (2009). Den gode, den interessante, og den virkelige irriterende medieforskning. Abstract fra Min forskning og medierne, Esbjerg, Danmark.