Deltagelse som kunst- og kulturformidling

Anne Scott Sørensen, Hjørdis Brandrup Kortbek

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

ForlagSamfundslitteratur
Antal sider220
ISBN (Trykt)9788759332689
ISBN (Elektronisk)9788759333112
StatusUdgivet - 8 okt. 2018
NavnMedier, Kommunikation, Journalistik
ISSN1904-271X

Sørensen, A. S., & Kortbek, H. B. (2018). Deltagelse som kunst- og kulturformidling. Samfundslitteratur. Medier, Kommunikation, Journalistik
Sørensen, Anne Scott ; Kortbek, Hjørdis Brandrup. / Deltagelse som kunst- og kulturformidling. Samfundslitteratur, 2018. 220 s. (Medier, Kommunikation, Journalistik ).
@book{dc79046ebcf24e91bc1b3f6f847d9c4d,
title = "Deltagelse som kunst- og kulturformidling",
abstract = "Kunst- og kulturinstitutioner er i disse {\aa}r optagede af at inddrage brugere p{\aa} nye m{\aa}der og eksperimentere med forskellige former for deltagende formidling. Det {\o}gede fokus p{\aa} deltagelse handler om demokratisering og medborgerskab og er b{\aa}de et politisk krav og en brugerforventning. Men der ligger ogs{\aa} en r{\ae}kke udfordringer i det demokratiske projekt: Handler det om at f{\aa} s{\aa} mange som muligt engageret i kunst og kultur, eller handler det mere om kvalitet og dybde i engagementet? Samtidig er der forskellige opfattelser af det demokratiske projekt og af, hvad offentlig kunst og kultur kan og skal, og hvad v{\ae}rdien af en offentlig kultur er.Denne bog giver en teoretisk indf{\o}ring i demokrati, deltagelse og formidling s{\aa}vel som et historisk overblik over den kulturpolitiske udvikling i Danmark og diskuterer r{\ae}kkevidden heraf gennem eksempler fra praksis.",
author = "S{\o}rensen, {Anne Scott} and Kortbek, {Hj{\o}rdis Brandrup}",
year = "2018",
month = "10",
day = "8",
language = "Dansk",
isbn = "9788759332689",
publisher = "Samfundslitteratur",

Sørensen, AS & Kortbek, HB 2018, Deltagelse som kunst- og kulturformidling. Medier, Kommunikation, Journalistik , Samfundslitteratur.

Deltagelse som kunst- og kulturformidling. / Sørensen, Anne Scott; Kortbek, Hjørdis Brandrup.

Samfundslitteratur, 2018. 220 s. (Medier, Kommunikation, Journalistik ).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Deltagelse som kunst- og kulturformidling

AU - Sørensen, Anne Scott

AU - Kortbek, Hjørdis Brandrup

PY - 2018/10/8

Y1 - 2018/10/8

N2 - Kunst- og kulturinstitutioner er i disse år optagede af at inddrage brugere på nye måder og eksperimentere med forskellige former for deltagende formidling. Det øgede fokus på deltagelse handler om demokratisering og medborgerskab og er både et politisk krav og en brugerforventning. Men der ligger også en række udfordringer i det demokratiske projekt: Handler det om at få så mange som muligt engageret i kunst og kultur, eller handler det mere om kvalitet og dybde i engagementet? Samtidig er der forskellige opfattelser af det demokratiske projekt og af, hvad offentlig kunst og kultur kan og skal, og hvad værdien af en offentlig kultur er.Denne bog giver en teoretisk indføring i demokrati, deltagelse og formidling såvel som et historisk overblik over den kulturpolitiske udvikling i Danmark og diskuterer rækkevidden heraf gennem eksempler fra praksis.

AB - Kunst- og kulturinstitutioner er i disse år optagede af at inddrage brugere på nye måder og eksperimentere med forskellige former for deltagende formidling. Det øgede fokus på deltagelse handler om demokratisering og medborgerskab og er både et politisk krav og en brugerforventning. Men der ligger også en række udfordringer i det demokratiske projekt: Handler det om at få så mange som muligt engageret i kunst og kultur, eller handler det mere om kvalitet og dybde i engagementet? Samtidig er der forskellige opfattelser af det demokratiske projekt og af, hvad offentlig kunst og kultur kan og skal, og hvad værdien af en offentlig kultur er.Denne bog giver en teoretisk indføring i demokrati, deltagelse og formidling såvel som et historisk overblik over den kulturpolitiske udvikling i Danmark og diskuterer rækkevidden heraf gennem eksempler fra praksis.

M3 - Bog

SN - 9788759332689

BT - Deltagelse som kunst- og kulturformidling

PB - Samfundslitteratur

Sørensen AS, Kortbek HB. Deltagelse som kunst- og kulturformidling. Samfundslitteratur, 2018. 220 s. (Medier, Kommunikation, Journalistik ).