Debatindlæg om erhvervsuddannelser i dagbladet Politikken, d. 1. april - 2023. "Jeg har fire uddannelser. I dag er jeg forsker. Men uddannelsen som maskinarbejder har givet mig mest glæde i livet": Vi skal holde op med at se unge mennesker som enten boglige eller håndværkere. Man har bedst af begge dele.

Publikation: AndetAndet bidragFormidling

OriginalsprogDansk
Publikationsdato1. apr. 2023
StatusUdgivet - 1. apr. 2023

Bibliografisk note

Jeg er forsker ved Syddansk Universitet og har i min forskning fokus på produktion, vedligehold af produktionssystemer og cirkulær økonomi. Oprindelig er jeg udlært maskinarbejder, men sjovt nok står det ingen steder på min LinkedIn profil - stedet, hvor man sælger sig selv og sine faglige kompetencer. Her beskriver jeg kun mine akademiske meritter.
Hvorfor nævner jeg ikke min håndværkerbaggrund? Er det, fordi det ikke rigtig passer sammen med at være forsker og have en ph. d.-grad? Er det ikke fint nok at være håndværker? Jeg undrer mig selv over det, for jeg er jo stolt af at være håndværker. Når jeg privat møder andre mennesker, eller når jeg møder akademikere i forskningssammenhæng, fortæller jeg altid, at jeg er faglært maskinarbejder. Jeg er faktisk ret stolt af mit svendebrev. Det giver en god indgangsvinkel til andre. Samtidig er det også den af mine i fi-re uddannelser, der har givet mig mest glæde i mit private liv, fordi jeg kan skabe noget med mine hænder.
I MIN FORSKNING har jeg næsten altid kontakt med virksomheder og mennesker fra den praktiske verden. Her trækker jeg altid på min uddannelse som maskinarbejder........

Emneord

  • Erhvervsuddannelser

Citationsformater