Brugerbetaling på sundheds- og ældreområdet i komparativt perspektiv

Sune Welling Hansen, Kurt Houlberg

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Resumé

Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagAKF
Antal sider94
ISBN (Elektronisk)978-87-7509-357-1
StatusUdgivet - 2012

Emneord

• Brugerbetaling
  • Sundhed
  • ældre

@book{fd08e50c32ed475c9b8cdfd714e79a15,
title = "Brugerbetaling p{\aa} sundheds- og {\ae}ldreomr{\aa}det i komparativt perspektiv",
abstract = "Unders{\o}gelsen er prim{\ae}rt baseret p{\aa} dokumentstudier og viser, at brugerbetalingspolitikken i Danmark ikke alene adskiller sig fra England og Tyskland, men ogs{\aa} fra de {\o}vrige nordiske velf{\ae}rdsmodeller. Enkelte ydelser er karakteriseret ved, at der opkr{\ae}ves brugerbetaling i Danmark for disse, mens de i et eller flere af vore nabolande betragtes som gratisydelser.Mere typisk er det dog, p{\aa} omr{\aa}der hvor brugerbetalingen varierer mellem landene, at der er brugerbetaling for f{\ae}rre serviceydelser herhjemme end i de n{\ae}rmeste lande - b{\aa}de vores skandinaviske br{\o}dre og s{\o}stre og de to n{\ae}rmeste st{\o}rre europ{\ae}iske nabolande.",
keywords = "Brugerbetaling, Sundhed, {\ae}ldre",
author = "Hansen, {Sune Welling} and Kurt Houlberg",
year = "2012",
language = "Dansk",
publisher = "AKF",

Brugerbetaling på sundheds- og ældreområdet i komparativt perspektiv. / Hansen, Sune Welling; Houlberg, Kurt.

København : AKF, 2012. 94 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

TY - RPRT

T1 - Brugerbetaling på sundheds- og ældreområdet i komparativt perspektiv

AU - Hansen, Sune Welling

AU - Houlberg, Kurt

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Undersøgelsen er primært baseret på dokumentstudier og viser, at brugerbetalingspolitikken i Danmark ikke alene adskiller sig fra England og Tyskland, men også fra de øvrige nordiske velfærdsmodeller. Enkelte ydelser er karakteriseret ved, at der opkræves brugerbetaling i Danmark for disse, mens de i et eller flere af vore nabolande betragtes som gratisydelser.Mere typisk er det dog, på områder hvor brugerbetalingen varierer mellem landene, at der er brugerbetaling for færre serviceydelser herhjemme end i de nærmeste lande - både vores skandinaviske brødre og søstre og de to nærmeste større europæiske nabolande.

AB - Undersøgelsen er primært baseret på dokumentstudier og viser, at brugerbetalingspolitikken i Danmark ikke alene adskiller sig fra England og Tyskland, men også fra de øvrige nordiske velfærdsmodeller. Enkelte ydelser er karakteriseret ved, at der opkræves brugerbetaling i Danmark for disse, mens de i et eller flere af vore nabolande betragtes som gratisydelser.Mere typisk er det dog, på områder hvor brugerbetalingen varierer mellem landene, at der er brugerbetaling for færre serviceydelser herhjemme end i de nærmeste lande - både vores skandinaviske brødre og søstre og de to nærmeste større europæiske nabolande.

KW - Brugerbetaling

KW - Sundhed