Bevægelsesanalyse og fortolkning: om at dokumentere lære- og væreprocesser

Mia Herskind

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiFormidling

Abstrakt

Artiklen tager udgangspunkt i et forskningsarbejde om børn og voksnes kropsligt forankrede læreprocesser i dagtilbud.  Den redegør for hvorledes en kropsfænomenologisk filosofi forankrer sig som og skaber en strategi for analyse af hvordan børn lærer i dagtilbud. Analyserne italesættes og begrebsliggøres med teori, der gør det muligt at diskutere og forholde sig kritisk i forhold til det der træder frem. Centrale begreber er både kropsimage/kropsskema, praktisk sans og mimesis og vitalitetsaffekt og tværmodal perception.

TitelKropslighed og læring i daginstitutioner
RedaktørerMia Herskind
Antal sider15
Udgivelses stedVærløse
ForlagBillesø
Publikationsdato2007
Udgave1
Sider25- 40
ISBN (Trykt)987-87-7842-231-6
StatusUdgivet - 2007
Udgivet eksterntJa

Citationsformater

Herskind, M. (2007). Bevægelsesanalyse og fortolkning: om at dokumentere lære- og væreprocesser. I M. Herskind (red.), Kropslighed og læring i daginstitutioner (1 udg., s. 25- 40). Billesø.