Behov for lokale STEM-fags-netværk: Skolens STEM-fags-netværk som støtte for bæredygtig dannelse

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Abstrakt

Store og komplekse samfundsudfordringer er hverdagskost for mennesker i alle aldre og dét på mange områder; global sundhed, klima og miljø og også demografiske udfordringer omkring lige adgang til verdens ressourcer. Med andre ord; epokale nøgleproblemer i en antropocæn tidsalder – en tidsalder hvor mennesket påvirkning ser ud til at få alvorlige konsekvenser for klodens fremtid.

I denne artikel sætter jeg fokus på grundskoles mulighed for at bygge lokale uddannelsesnetværk. Netværk, kan være med til at gøre en lille forskel gennem solide relationer og en vilje til at understøtte eleverne – som klodens aftagere – i at dannes til at tage bedre vare på vores hjem på kloden. Jeg henter viden fra nyeste forskning i STEM-netværk og peger, at skoler kan arbejde systematisk med deres lokale uddannelsesnetværk, for at fremme elevernes muligheder for at opbygge evnen til problemløsning og idéudvikling ud fra virkelige betydningsfulde udfordringer i samarbejde med lokale virksomheder og andre aktører.
Bidragets oversatte titelThe Need for local STEM-network: The School STEM-network as support of sustainable education
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2021
StatusUdgivet - 2021

Emneord

  • Uddannelsesnetværk
  • STEM-fag
  • Bæredygtighed
  • lokale STEM-netværk

Fingeraftryk Dyk ned i forskningsemnerne om 'Behov for lokale STEM-fags-netværk: Skolens STEM-fags-netværk som støtte for bæredygtig dannelse'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater