Bagsideidræt ramt af skandale

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - AnmeldelseFormidling

Abstrakt

Ekspert rystet over sikkerheden - idrætsgren udelukket - redaktør sporløst forsvundet

Fyens Bagside Idræt (FBI) er rystet af sin første skandale. Det drejer sig om sikkerheden i den af forbundet indtil i går anerkendte disciplin trampolinbold, hvor flere børn på samme tid hopper i trampolin, mens de forsøger at undgå at ramme bolde på samme trampolin.
- Det er direkte uansvarligt og jeg er rystet, siger lektor Lars Elbæk fra Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet.
- I overtræder simpelthen samtlige sikkerhedsregler for, hvordan man skal undgå skader på en trampolin, fortsætter Lars Elbæk, som er medforfatter til en forskningsartikel på baggrund af en tredobling af skadestuebehandlede trampolinskader fra 2000 til 2005. Heri opvejes de store sundhedsmæssige fordele med den øgede mængde skader på børn som følge af, at havetrampolinen er blevet så udbredt.
- Langt de fleste skader, der opstår i havetrampoliner, sker på baggrund af uhensigtsmæssig brug, siger Lars Elbæk, som har opstillet 12 sikkerhedsanbefalinger, der blandt andet kan ses på www.trampolin.dk.
En af disse foranstaltninger er, at kun én person ad gangen hopper i trampolinen:
- 75 procent af alle trampolinskader sker, når der er mere end én person i trampolinen ... og hop ALDRIG trampolin med bold - det udsætter dine fødder og ben for unødig stor risiko for brud og forstuvninger, siger Lars Elbæk og fortsætter vredt:
- Sig mig, hvem er den ansvarlige redaktør, der har sagt god for at bringe sådan en himmelråbende farlig idé i en avis?

Flygtet fra ansvaret

FBI's SikkerhedsUdvalg takker lektor Elbæk for den saglige kritik og udtaler i en pressemeddelelse:
"Vi kunne ikke drømme om at fratage opfinderne af spillet hverken æren eller præmien. Men disciplinen trampolinbold vil med øjeblikkelig virkning være strøget fra FBI's liste over oversete sportsgrene. Underskrevet Bagsidesvenden og Ældste Bagsidedreng."
I en uddybende kommentar tillægges Bagsideredaktøren hele ansvaret for skandalen, idet han ikke kan forsvare sig. Han er nemlig sporløst forsvundet fra Bagsideredaktionen. Eller, det vil sige, ikke helt sporløst. Han har efterladt sig nogle punkterede cykelslanger og et kort over cykelruter i Frankrig.


Udgivelsesdato: 16. juli
OriginalsprogDansk
TidsskriftFyens Stiftstidende
StatusUdgivet - 16. jul. 2008

Bibliografisk note

Artiklen er forfattet af journalist Hans Faarup, Fyens Stiftstidende.
Se også: http://www.fyens.dk/article/1032623:Bagsiden--Bagsideidraet-ramt-af-skandale

Emneord

  • Havetrampoliner
  • Trampolinsikkerhed

Citationsformater