Børn foretrækker amoxicillin - og helst på flaske

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

INTRODUKTION: Vi ønskede at finde ud af, om vi, bevæbnet
med data fra tusindvis af recepter, kunne besvare et simpelt
spørgsmål, der især presser sig på i disse kolde julemåneder:
Hvilket penicillin accepteres bedst?
MATERIALE OG METODER: Via Odense Universitets Pharmako-
Epidemiologiske Database (OPED) udtrak vi samtlige penicillinrecepter,
der var indløst til børn i 2009 i Region Syddanmark, og
opgjorde hyppigheden af tidlige behandlingsskift, defineret som
udskrivelse af et andet penicillin inden for tre dage. Et sådant
skift antages at have baggrund i et smagsrelateret behandlingssvigt.
RESULTATER: Der blev udtrukket 253.018 penicillinrecepter udstedt
til i alt 90.054 børn under ti år. Der blev registreret 2.599
behandlingsskift blandt de tre udvalgte lægemidler (Primcillin,
Imacillin og Flemoxin Solutab). Imacillin var bedst accepteret og
Primcillin dårligst accepteret. Den relative risiko for behandlingsskift
ved henholdsvis Primcillin og Flemoxin sammenlignet med
Imacillin var 14,7 og 3,3.
KONKLUSION: Primcillin accepteres dårligst. Børnene foretrækker
amoxicillin og helst på flaske.
TidsskriftUgeskrift for Laeger
Vol/bind172
Udgave nummer50
Sider (fra-til)3468-3470
Antal sider3
ISSN0041-5782
StatusUdgivet - 2010

@article{8096ac9e9ce54831b6e10fe3e297d75e,
title = "B{\o}rn foretr{\ae}kker amoxicillin - og helst p{\aa} flaske",
abstract = "INTRODUKTION: Vi {\o}nskede at finde ud af, om vi, bev{\ae}bnetmed data fra tusindvis af recepter, kunne besvare et simpeltsp{\o}rgsm{\aa}l, der is{\ae}r presser sig p{\aa} i disse kolde julem{\aa}neder:Hvilket penicillin accepteres bedst?MATERIALE OG METODER: Via Odense Universitets Pharmako-Epidemiologiske Database (OPED) udtrak vi samtlige penicillinrecepter,der var indl{\o}st til b{\o}rn i 2009 i Region Syddanmark, ogopgjorde hyppigheden af tidlige behandlingsskift, defineret somudskrivelse af et andet penicillin inden for tre dage. Et s{\aa}dantskift antages at have baggrund i et smagsrelateret behandlingssvigt.RESULTATER: Der blev udtrukket 253.018 penicillinrecepter udstedttil i alt 90.054 b{\o}rn under ti {\aa}r. Der blev registreret 2.599behandlingsskift blandt de tre udvalgte l{\ae}gemidler (Primcillin,Imacillin og Flemoxin Solutab). Imacillin var bedst accepteret ogPrimcillin d{\aa}rligst accepteret. Den relative risiko for behandlingsskiftved henholdsvis Primcillin og Flemoxin sammenlignet medImacillin var 14,7 og 3,3.KONKLUSION: Primcillin accepteres d{\aa}rligst. B{\o}rnene foretr{\ae}kkeramoxicillin og helst p{\aa} flaske.",
author = "Anton Potteg{\aa}rd and Jesper Hallas",
year = "2010",
language = "Dansk",
volume = "172",
pages = "3468--3470",
journal = "Ugeskrift for Laeger",
issn = "0041-5782",
publisher = "Almindelige Danske Laegeforening",
number = "50",

Børn foretrækker amoxicillin - og helst på flaske. / Pottegård, Anton; Hallas, Jesper.

I: Ugeskrift for Laeger, Bind 172, Nr. 50, 2010, s. 3468-3470.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Børn foretrækker amoxicillin - og helst på flaske

AU - Pottegård, Anton

AU - Hallas, Jesper

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - INTRODUKTION: Vi ønskede at finde ud af, om vi, bevæbnetmed data fra tusindvis af recepter, kunne besvare et simpeltspørgsmål, der især presser sig på i disse kolde julemåneder:Hvilket penicillin accepteres bedst?MATERIALE OG METODER: Via Odense Universitets Pharmako-Epidemiologiske Database (OPED) udtrak vi samtlige penicillinrecepter,der var indløst til børn i 2009 i Region Syddanmark, ogopgjorde hyppigheden af tidlige behandlingsskift, defineret somudskrivelse af et andet penicillin inden for tre dage. Et sådantskift antages at have baggrund i et smagsrelateret behandlingssvigt.RESULTATER: Der blev udtrukket 253.018 penicillinrecepter udstedttil i alt 90.054 børn under ti år. Der blev registreret 2.599behandlingsskift blandt de tre udvalgte lægemidler (Primcillin,Imacillin og Flemoxin Solutab). Imacillin var bedst accepteret ogPrimcillin dårligst accepteret. Den relative risiko for behandlingsskiftved henholdsvis Primcillin og Flemoxin sammenlignet medImacillin var 14,7 og 3,3.KONKLUSION: Primcillin accepteres dårligst. Børnene foretrækkeramoxicillin og helst på flaske.

AB - INTRODUKTION: Vi ønskede at finde ud af, om vi, bevæbnetmed data fra tusindvis af recepter, kunne besvare et simpeltspørgsmål, der især presser sig på i disse kolde julemåneder:Hvilket penicillin accepteres bedst?MATERIALE OG METODER: Via Odense Universitets Pharmako-Epidemiologiske Database (OPED) udtrak vi samtlige penicillinrecepter,der var indløst til børn i 2009 i Region Syddanmark, ogopgjorde hyppigheden af tidlige behandlingsskift, defineret somudskrivelse af et andet penicillin inden for tre dage. Et sådantskift antages at have baggrund i et smagsrelateret behandlingssvigt.RESULTATER: Der blev udtrukket 253.018 penicillinrecepter udstedttil i alt 90.054 børn under ti år. Der blev registreret 2.599behandlingsskift blandt de tre udvalgte lægemidler (Primcillin,Imacillin og Flemoxin Solutab). Imacillin var bedst accepteret ogPrimcillin dårligst accepteret. Den relative risiko for behandlingsskiftved henholdsvis Primcillin og Flemoxin sammenlignet medImacillin var 14,7 og 3,3.KONKLUSION: Primcillin accepteres dårligst. Børnene foretrækkeramoxicillin og helst på flaske.

M3 - Tidsskriftartikel

C2 - 21156107