At søge litteratur: Introduktion til informationssøgning for kommende speciallæger

Publikation: AndetAndet bidragUndervisning

Abstrakt

Dette modul indgår i et "Grundkursus i forskningstræningrundkursus i forskningstræning", som er en del af den obligatoriske lægelige speciallægeuddannelse i Region Syddanmark. Grundkurset ligger i Syddansk Universitets Blackboard e-Education Platform. Modulet "At søge litteratur" introducerer de værktøjer til informationssøgning, som er essentielle i en evidensbaseret sundhedsvidenskabelig praksis. Fokus er på den konkrete, praktiske brug af disse værktøjer med såvel anbefalinger som påpegning af de vigtigste faldgruber.
Brugerne får fx en kort gennemgang af de vigtigste funktioner i PubMed og Cochrane Library, nyttige tips om søgefinesser og andre litteraturdatabaser m.v. Brugerne får også at vide, hvordan de kan fremskaffe relevant litteratur, og de får forslag til øvelser, som giver dig bedre chancer for at komme til at mestre værktøjerne.
Modulet indeholder også udvalgte litteraturforslag i trykte eller digitale medier, der uddyber indholdet.
Modulet indeholder de nødvendige læringsmål og ender med en obligatorisk opgave, som er er passwordbeskytte
Udgivelsesdato: December 2006
Publikationsdato1. dec. 2006