Aristofanes: Rytteriet

Oversættelse med indledning og kommentarer

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Athen er en lille husstand, og byens stolte demokrati er en gammel gnaven stodder, Folke, hvis største fornøjelse er at lade slaverne slås om at tilfredsstille hans luner. Desværre er hans sidste nye indkøb en overordentlig ondskabsfuld slave, Paflagon, og det har fået de andre slaver på barrikaderne. Folke er besat af oraklers prognoser, og denne mani udnytter Paflagon til egen vinding, for i oraklerne står sandheden om demokratiets udvikling eller rettere afvikling: at der altid kommer en større populist til!
Aristofanes’ Rytteriet er en spiddende satire over de mekanismer i et demokrati, der i populismen navn kaster folket i tyranniets favn. Skønt komedien har mere end 2500 år på bagen, er Aristofanes’ skarpsindige analyser af det athenske demokrati i hans samtid fortsat højaktuelle. Aristofanes levner os ikke meget håb, men han giver os muligheden for at kaste et kritisk blik på - og også grine af - de dystopiske udsigter.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagHans Reitzels Forlag
Antal sider168
ISBN (Trykt)9788741269351
ISBN (Elektronisk)9788741274560
StatusUdgivet - 18. okt. 2018
NavnGræske klassikere

Emneord

  • Aristofanes
  • Aristophanes
  • Demokrati
  • Athen
  • populisme
  • Satire

Citer dette

Lech, M. L. (2018). Aristofanes: Rytteriet: Oversættelse med indledning og kommentarer. København: Hans Reitzels Forlag. Græske klassikere
Lech, Marcel Lysgaard. / Aristofanes: Rytteriet : Oversættelse med indledning og kommentarer. København : Hans Reitzels Forlag, 2018. 168 s. (Græske klassikere).
@book{dd9be4b3abf14a0aaedf8ffb69b10cba,
title = "Aristofanes: Rytteriet: Overs{\ae}ttelse med indledning og kommentarer",
abstract = "Athen er en lille husstand, og byens stolte demokrati er en gammel gnaven stodder, Folke, hvis st{\o}rste forn{\o}jelse er at lade slaverne sl{\aa}s om at tilfredsstille hans luner. Desv{\ae}rre er hans sidste nye indk{\o}b en overordentlig ondskabsfuld slave, Paflagon, og det har f{\aa}et de andre slaver p{\aa} barrikaderne. Folke er besat af oraklers prognoser, og denne mani udnytter Paflagon til egen vinding, for i oraklerne st{\aa}r sandheden om demokratiets udvikling eller rettere afvikling: at der altid kommer en st{\o}rre populist til!Aristofanes’ Rytteriet er en spiddende satire over de mekanismer i et demokrati, der i populismen navn kaster folket i tyranniets favn. Sk{\o}nt komedien har mere end 2500 {\aa}r p{\aa} bagen, er Aristofanes’ skarpsindige analyser af det athenske demokrati i hans samtid fortsat h{\o}jaktuelle. Aristofanes levner os ikke meget h{\aa}b, men han giver os muligheden for at kaste et kritisk blik p{\aa} - og ogs{\aa} grine af - de dystopiske udsigter.",
keywords = "Aristofanes, Aristophanes, Demokrati, Athen, populisme, Satire",
author = "Lech, {Marcel Lysgaard}",
year = "2018",
month = "10",
day = "18",
language = "Dansk",
isbn = "9788741269351",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",

}

Lech, ML 2018, Aristofanes: Rytteriet: Oversættelse med indledning og kommentarer. Græske klassikere, Hans Reitzels Forlag, København.

Aristofanes: Rytteriet : Oversættelse med indledning og kommentarer. / Lech, Marcel Lysgaard.

København : Hans Reitzels Forlag, 2018. 168 s. (Græske klassikere).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Aristofanes: Rytteriet

T2 - Oversættelse med indledning og kommentarer

AU - Lech, Marcel Lysgaard

PY - 2018/10/18

Y1 - 2018/10/18

N2 - Athen er en lille husstand, og byens stolte demokrati er en gammel gnaven stodder, Folke, hvis største fornøjelse er at lade slaverne slås om at tilfredsstille hans luner. Desværre er hans sidste nye indkøb en overordentlig ondskabsfuld slave, Paflagon, og det har fået de andre slaver på barrikaderne. Folke er besat af oraklers prognoser, og denne mani udnytter Paflagon til egen vinding, for i oraklerne står sandheden om demokratiets udvikling eller rettere afvikling: at der altid kommer en større populist til!Aristofanes’ Rytteriet er en spiddende satire over de mekanismer i et demokrati, der i populismen navn kaster folket i tyranniets favn. Skønt komedien har mere end 2500 år på bagen, er Aristofanes’ skarpsindige analyser af det athenske demokrati i hans samtid fortsat højaktuelle. Aristofanes levner os ikke meget håb, men han giver os muligheden for at kaste et kritisk blik på - og også grine af - de dystopiske udsigter.

AB - Athen er en lille husstand, og byens stolte demokrati er en gammel gnaven stodder, Folke, hvis største fornøjelse er at lade slaverne slås om at tilfredsstille hans luner. Desværre er hans sidste nye indkøb en overordentlig ondskabsfuld slave, Paflagon, og det har fået de andre slaver på barrikaderne. Folke er besat af oraklers prognoser, og denne mani udnytter Paflagon til egen vinding, for i oraklerne står sandheden om demokratiets udvikling eller rettere afvikling: at der altid kommer en større populist til!Aristofanes’ Rytteriet er en spiddende satire over de mekanismer i et demokrati, der i populismen navn kaster folket i tyranniets favn. Skønt komedien har mere end 2500 år på bagen, er Aristofanes’ skarpsindige analyser af det athenske demokrati i hans samtid fortsat højaktuelle. Aristofanes levner os ikke meget håb, men han giver os muligheden for at kaste et kritisk blik på - og også grine af - de dystopiske udsigter.

KW - Aristofanes

KW - Aristophanes

KW - Demokrati

KW - Athen

KW - populisme

KW - Satire

UR - https://hansreitzel.dk/products/rytteriet-bog-46102-9788741269351

M3 - Bog

SN - 9788741269351

BT - Aristofanes: Rytteriet

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - København

ER -

Lech ML. Aristofanes: Rytteriet: Oversættelse med indledning og kommentarer. København: Hans Reitzels Forlag, 2018. 168 s. (Græske klassikere).