Publikation: AfhandlingPh.d.-afhandling

23 Downloads (Pure)

Abstrakt

Overgangen til grøn energi er en stor udfordring, da energinettet skal holdes stabilt, og traditionelle kraftværker er med til at bevare denne stabilitet. Fleksibel energi er én løsning på dette, da det gør det muligt at afhjælpe svingninger i energinettet ved at give forbrugerne incitament for at ændre deres brugsmønstre. I Danmark forbrugte detailhandelen 9.344 TJ i 2013, hvilket svarer til ca. 8 % af det samlede industrisektorforbrug. Dette forbrug gør dem interessante for fleksibel energi integration. Denne afhandling forsøger at mindske forhindringerne for integration af detailhandelssektoren i det intelligente elnet, ved hjælp af en softwaretilgang. For at gøre dette bruges bygningsoperativsystemer som et middel til at integrere detailforretningerne i det intelligente elnet, og for at kunne tage del i aktiviteter relateret til fleksibel energi. Detailhandlens motivationer for at deltage i nettet undersøges, såvel som deres bekymringer relateret til at medvirke til fleksibel energi. Da omkostningerne og eventuel påvirkning af deres salg er deres største bekymringer, undersøges eventuelle løsninger der kan afbøde disse barrierer. En af disse løsninger er en service til at følge aktiviteterne i bygningen, som skal bidrage med at skabe bedre beslutningspunkter for applikationer til fleksibel energi. Dette efterfølges af et serviceabstraktionslag der øger portabiliteten af services og applikationer i bygningsoperativsystemer, som hjælper med at sikre at koden kun skal implementeres en gang, og ikke skal ændres for hver bygning det skal operere i. Dette reducerer omkostningerne af applikationsimplementeringer der skal understøtte fleksibel energi. Et pakke deployerings system kaldet OPM, og en service til at understøtte automatisk konfiguration af services, kaldet SSS, bliver bygget og demonstreret som løsninger til at reducere installationsomkostningerne af bygningsoperativsystemerne. Endelig diskuteres hvordan ovenstående systemer påvirker det omlæggende økosystem omkring bygningssektoren, og fremhæver flere incitamenter for at alle interessenter deltager. Afhandlingens bidrag viser betydelige reduktioner til bygningsoperativsystem relaterede omkostninger, hvilket igen gør investeringer i disse løsninger mere gennemførlige, når man overvejer dem i forbindelse med integration i det intelligente elnet.
OriginalsprogEngelsk
Bevilgende institution
  • Syddansk Universitet
Vejledere/rådgivere
  • Kjærgaard, Mikkel Baun, Hovedvejleder
Dato for forsvar4. dec. 2019
UdgivelsesstedOdense
Udgiver
DOI
StatusUdgivet - 30. aug. 2019

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'A Software Approach to Mitigating Barriers for Smart Grid Integration in the Retail Sector'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater