6 trin til inkluderende idrætsundervisning

StatusUdgivet - 1. okt. 2019

@article{2d3a1363c5f74d9d85765e7c88ae7f6f,
title = "6 trin til inkluderende idr{\ae}tsundervisning",
abstract = "I efter{\aa}ret 2018 udloddede undervisningsministeriet en pulje til undervisning i idr{\ae}t og bev{\ae}gelse for b{\o}rn og unge med handicap i grundskolen. Det f{\o}rte til, at fiibl i samarbejde med en r{\ae}kke eksperter, etablerede projekt- et www.tibis.dk, hvor en af leverancerne var en udv{\ae}lgelse og beskrivelse af didaktiske og p{\ae}dagogiske metoder, der kan styrke elevers deltagelse i idr{\ae}tsundervisningen uanset foruds{\ae}tninger og handicap. I denne artikel kan du l{\ae}se om disse metoder, der i alt blev til seks trin. De seks trin indeb{\ae}rer blandt andet et grundl{\ae}ggende princip om, at alle har ret til at l{\ae}re noget i idr{\ae}t; vigtigheden af at arbejde med det sociale milj{\o} i klassen; og en ny m{\aa}de at bruge aktivitetshjulet p{\aa} til tilpasninger af aktiviteter.",
author = "Christiansen, {Lars Breum}",
year = "2019",
month = "10",
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "S{\ae}rnummer",
pages = "36--47",
journal = "MOV:E",
issn = "2246-8137",
publisher = "FIIBL",

6 trin til inkluderende idrætsundervisning. / Christiansen, Lars Breum.

I: MOV:E, Bind Særnummer, 01.10.2019, s. 36-47.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - 6 trin til inkluderende idrætsundervisning

AU - Christiansen, Lars Breum

PY - 2019/10/1

Y1 - 2019/10/1

N2 - I efteråret 2018 udloddede undervisningsministeriet en pulje til undervisning i idræt og bevægelse for børn og unge med handicap i grundskolen. Det førte til, at fiibl i samarbejde med en række eksperter, etablerede projekt- et www.tibis.dk, hvor en af leverancerne var en udvælgelse og beskrivelse af didaktiske og pædagogiske metoder, der kan styrke elevers deltagelse i idrætsundervisningen uanset forudsætninger og handicap. I denne artikel kan du læse om disse metoder, der i alt blev til seks trin. De seks trin indebærer blandt andet et grundlæggende princip om, at alle har ret til at lære noget i idræt; vigtigheden af at arbejde med det sociale miljø i klassen; og en ny måde at bruge aktivitetshjulet på til tilpasninger af aktiviteter.

AB - I efteråret 2018 udloddede undervisningsministeriet en pulje til undervisning i idræt og bevægelse for børn og unge med handicap i grundskolen. Det førte til, at fiibl i samarbejde med en række eksperter, etablerede projekt- et www.tibis.dk, hvor en af leverancerne var en udvælgelse og beskrivelse af didaktiske og pædagogiske metoder, der kan styrke elevers deltagelse i idrætsundervisningen uanset forudsætninger og handicap. I denne artikel kan du læse om disse metoder, der i alt blev til seks trin. De seks trin indebærer blandt andet et grundlæggende princip om, at alle har ret til at lære noget i idræt; vigtigheden af at arbejde med det sociale miljø i klassen; og en ny måde at bruge aktivitetshjulet på til tilpasninger af aktiviteter.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - Særnummer