Formålet med projektet er at undersøge effekten af henvisning til træningsprogrammer og self-management strategier (adfærdsændrende teknikker) på forbrug af receptpligtig smertestillende medicin og sundhedsydelser. Derudover har projektet også til hensigt at undersøge effekten af self-management strategier (adfærdsændrende teknikker) på objektivt og selvrapporteret fysisk funktion samt livskvalitet blandt ældre i eget hjem.
I takt med en stigning af den aldrende befolkning, bestående af flere med usund livsstil og behandlingskrævende sygdomme, vil det øge udgifterne til behandling. Derfor er der fra politisk hold fokus på at iværksætte strukturerede forebyggende tiltag, der kan øge den fysiske aktivitet og fysiske funktion blandt sårbare ældre i eget hjem. Der mangler imidlertid viden om, hvorvidt henvisning til træningsprogrammer og self-management strategier har en effekt på ældres forbrug af smertestillende medicin og sundhedsydelser (kontakter til almen praksis og indlæggelsesdage). Der er ligeledes behov for viden om effektiviteten af alternative tilgange, såsom self-management strategier, til at øge ældres fysisk funktion og livskvalitet.
Projektet er finansieret af: Aase og Ejner Danielsens Fond, Møllerens Fond, Syddansk Universitet, Østifterne og Fonden for Almen Praksis.