The Effect of Interventions to Increase Physical Activity and Physical Function on Use of Health Care Services and Analgesics Among Older Adults at Risk of Functional Loss and Disability

Projekter: ProjektPh.d-projekt

Projektdetaljer

Beskrivelse

Formålet med projektet er at undersøge effekten af henvisning til træningsprogrammer og self-management strategier på forbruget af udleveret receptpligtig analgetika og sundhedsydelser samt relaterede omkostninger, blandt hjemmeboende ældre, der er i risiko for funktionsnedsættelse og handicap.

I takt med en stigning af den aldrende befolkning, bestående af flere med usund livsstil og behandlingskrævende sygdomme, vil det øge udgifterne til behandling. Derfor er der fra politisk hold fokus på at iværksætte strukturerede forebyggende tiltag, der kan øge den fysiske aktivitet og fysiske funktion blandt sårbare hjemmeboende ældre. Der mangler imidlertid viden om, hvilke effekter henvisning til træningsprogrammer og self-management strategier har på ældres forbrug af sundhedsydelser og den dertilhørende økonomi samt hvorvidt de kan nedsætte det uhensigtsmæssige høje forbrug af analgetika.


Projektet er finansieret af: Aase og Ejner Danielsens Fond, Møllerens Fond, Syddansk Universitet og Østifterne.
Kort titelKan interventioner målrettet fysisk funktion reducere brugen af analgetika og sundhedsydelser blandt ældre?
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/10/202130/09/2024

Emneord

  • Ældre
  • Medicin
  • Sundhedsydelser