SAFE-App en hjælp til mennesker der skader sig selv

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Nøgleresultater

Projekt har udviklet praktiske beroligelsesmetoder og en mobil applikation
Implementeret i Psykiatrien Region Sjælland.
Testet i akutmodtagelsen Slagelse Sygehus.

Lægmandssprog

SAFE APP
Region Sjællands App Center, Psykiatrisk Forskningsenhed i Slagelse, Psykiatrien Syd i Vordingborg og virksomheden Medware fra Odense har sammen udarbejdet SAFE Appen. SAFE Appen understøtter regionens eksisterende behandlingstilbud til patienter med selvskadende adfærd med allerede anerkendte beroligende metoder fra SAFEWARDS modellen[1]. Disse behandlingsmetoder er allerede anvendt i Region Sjællands behandlingstilbud.
Appen indeholder 36 beroligende metoder fordelt på 6 kategorier og understøtter en stor målgruppe blandt børn, unge og psykisk syge. Disse metoder skal få den selvskadende til at være i stand til at mestre akutte situationer og får skabt en nemmere dialog mellem den selvskadende og deres pårørende. Metoderne er for at flytte fokus, skabe ro og give alternative strategier. Appen giver også oplysninger om selvskader, en oversigt om behandlingssteder og tilbud. Udover giver den pårørende og fagpersoner nyttig viden omkring den selvskadende.
SAFE app er brugertestet i psykiatrien og på akutmodtagelsen på Slagelse sygehus.
Appen er aktuelt under implementering i alle danske regioner og under oversættelse til Hollandsk.
SAFE er udviklet til både iOS og Android. Appen er åben for alle og kan downloades gratis via App Store og Google Play Store. Den kræver ikke et brugerlogin.Kort titelSAFE-App
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/08/2017 → …

Samarbejdspartnere

  • Data og Udviklingsstøtte Region Sjælland (Projektpartner) (leder)

Emneord

  • Mobile applikation
  • Selvskade
  • Safewards
  • Beroligelse