Projektdetaljer

Studier af naturvidenskabelig forskningskommunikation som afspejlet i universitetsbibliotekets særlige kulturarvssamlinger.

Nøgleresultater

Fundet af giftige bøger, udtrækning af en astronomisk kalender, digitalisering af værker af Tycho Brahe, samt fund af Horrebow's forsvundne bøger i samlingen fra Herlufsholm. Dertil redningen og overleveringen af observatoriesamlingen fra Astronomisk Observatorium til SDU.
Kort titelNaturvidenskablige forskningskommunikation
AkronymNATKULT
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato10/04/2014 → …

Emneord

• Kulturarv
  • Naturvidenskab
  • Forskningskommunikation
  • Videnskabelig kommunikation
  • Særsamlinger
  • Special Collections
  • Herlufsholm
  • Tycho Brahe
  • Bibliotek

• 2 Tidsskriftartikel
  • 1 Konferencebidrag i proceedings
  • 1 Poster

Making Tycho Brahe’s Sky Accessible to Future Astronomers

Dorch, B. F., Holck, J. P., Rasmussen, K. L. & Christensen, M. B. E., 1. apr. 2019, Under One Sky: The IAU Centenary Symposium. Sterken, C., Hearnshaw, J. & Valls-Gabaud, D. (red.). Wien, Østrig: Cambridge University Press, Bind 13. s. 510-515 (Proceedings of the International Astronomical Union).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingKonferencebidrag i proceedingsForskning

• 135 Downloads (Pure)

Poisonous books: analyses of four sixteenth and seventeenth century book bindings covered with arsenic rich green paint

Delbey, T., Holck, J. P., Jørgensen, B., Alvis, A., Haight Smith, V., Kavich, G. M., Harmon, K. A., Dorch, B. F. & Rasmussen, K. L., 1. dec. 2019, I : Heritage Science. 7, 1, 91.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• 93 Downloads (Pure)

Nye teknologier og Herlufsholm-samlingen: Det skjulte bibliotek kommer for en dag

Holck, J. P., 2018, I : Bibliotekshistorie. 13, s. 38-66 29 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• 1 Organisering af eller deltagelse i konference

Annual Danish Astronomy Meeting 2016

Søren Bertil Fabricius Dorch (Deltager)