Fynske Filmfortællinger - vi træner talentet

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Forsknings-samarbejde med Odense Filmværksted:

Vi har udformet og gennemført et forskningsprojekt i samarbejde med Odense Filmværksted, Kulturregion Fyn, DFI og Medievidenskab. Det foregik 2011-14, hed ”Fynske Filmfortællinger, vi træner talentet”, og der er kommet en publikation: https://doczz.net/doc/6986131/a-t-skabe-filmskabere.

Det handlede om at skabe kortfilm - som talent - i stilladserede rammer og at undersøge dets indvirkning på talkentudvikling.

Projektet var betalt af Kulturregion Fyn i samarbejde med DFI.

Vi samarbejder (i dag 2021) stadig med filmværkstedet om de manuskriptstud. Der lægges hvert semester en undervisningsgang på værkstedet i Pantheonsgade, og her introduceres de for stedets tilbud, som mange efterfølgende benytter. Der er også skabt noget på værkstedet, der hedder ”Manusgruppen”, som er startet af 2 tidl. manusstud. De mødes og gir hinanden feedback på værkstedet, og gruppen er stor i dag. Der er også samarbejde mellem 18 Frames (FilmFynstøttet), værkstedet og os, som primært går ud på at komme og holde små oplæg ved hinanden og vise de stud., at disse produktionstilbud findes og kan bruges af dem.

Involverede:
Odense Filmværksted, Mette Bihl & Nicklas Clark
18 Frames, Maria Robstad
Manuskriptudvikling SDU

Nøgleresultater

Især unge filmtalenter har brug for stram stilladsering for ikke at blive stresset i produktionsfaser. Når de blir ældre kan stilladseringen slækkes, men ikke fjernes.

Lægmandssprog

Rammer fremmer talentudvikling inden for filmbranchen.
Kort titelFFF
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/08/201112/12/2014

Emneord

  • Filmproduktion
  • Talentudvikling