EU - Interreg - Matematik med perspektiv

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Matematisk kompetence er ud over kompetencer i læsning og skrivning en grundlæggende forudsætning for en succesfuld erhvervsudøvelse. I særdeleshed adgang til moderne erhverv med naturvidenskabeligteknisk eller informationsteknologisk baggrund er umulig uden en matematisk uddannelse. Mangler inden for dette område er derfor en væsentlig årsag til, at der mangler fagfolk på området. På regionalt niveau nedsætter et manglende udbud af fagfolk desuden chancerne for tiltrækning af moderne virksomheder og dermed for en fremtidssikret økonomisk udvikling af regionen. Med projektet MaP skal der – skræddersyet til Schleswig-Holstein og Syddanmark og på grundlag af et indtil nu enestående grænseoverskridende samarbejde mellem alle centrale videnskabelige uddannelsesinstitutioner i vores region – udvikles et vedvarende støtteprogram for matematik, som gennem overvindelse af uddannelsespolitiske landegrænser videreudvikler og integrerer succesrige koncepter. I modsætning til andre støtteprogrammer består målgruppen ikke kun af mindre grupper af interesserede elever; der skal i stedet udvikles tilbud for matematiklærerkræfterne i de forskellige slags skoler samt for pædagogisk personale i daginstitutionerne. På denne måde bliver der gennem forskellige uddannelsesinstitutioner opnået en bred multiplikatorvirkning over for elever på alle alderstrin. Projektet MaP fokuserer på uddannelses- og videreuddannelsestilbud for lærerpersonalet, som videreudvikles i et samarbejde og implementeres grænseoverskridende og af hensyn til nødvendigheden af en professionalisering inddrages i den uddannelsespolitiske debat. En sammenknytning af teoretiske og erhvervspraktiske aspekter skal medføre en bæredygtig optimering af den matematiske uddannelse og følgelig en strategisk forbedring af fagfolkressourcerne i vores region Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N. Samtidig fremmes derved professionaliseringen af videreuddannelsen inden for uddannelsesområdet, og der udløses en afgørende impuls for nye arbejdspladser inden for videreuddannelsesområdet.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/04/201130/06/2014