Cobot Knowledge Lab

Projekter: ProjektRegionale fonde

Projektdetaljer

Beskrivelse

Danmark har en unik styrkeposition i forhold til udvikling og produktion af kollaborative robotsystemer, de såkaldte ”cobots”, der er en samarbejdende robot, der kan muliggøre kombinationen af menneskelige evner med robotternes automatik. Der ses store muligheder i kollaborativ robotteknologi, der har en forventet global vækstrate på over 60% frem mod 2025.

Projektet har til formål at tilvejebringe viden om fordelene ved brugen af kollaborativ robotteknologi i danske virksomheder, herunder primært blandt SMVer. Projektet skal derfor bidrage til, at flere virksomheder udnytter og implementerer nye teknologier, der kan øge effektiviteten og produktiviteten i produktionen.

Projektet vil samle en række førende danske og internationale kompetencer i et konsortium, Cobot Knowledge Lab, som kan øge produktiviteten i fremstillingsindustrien samt understøtte Danmarks førerposition inden for udvikling og brug af kollaborativ robotteknologi (cobots).

Projektet skal udvikle og teste nye værktøjer, som virksomhedsledere kan bruge til at tage de rette valg mhp. at imødekomme de teknologiske, forretningsmæssige, ledelsesmæssige, organisatoriske og menneskelige udfordringer, som danske fremstillingsvirksomheder støder på, når de vil udnytte mulighederne i cobots.

Projektet udføres af Teknologisk Institut i et konsortiepartnerskab med Danish Industrial Robotics Institute (DIRA), Aarhus Universitet (AU), Odense Robotics, SDU Sønderborg og Fraunhofer-Institut für Produktionstechnik und Automatisierung IPA (Fraunhofer).
AkronymCKL
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato15/05/201930/07/2021

Samarbejdspartnere

  • Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation (Projektpartner)
  • Danish Technological Institute (leder)
  • Aarhus Universitet (Projektpartner)
  • Odense Robotics (Projektpartner)

Emneord

  • Cobots
  • Automation
  • SMEs

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.