Arktis - klodens nye hotspot ved Martin Breum.

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Olie, gas og russiske ubåde. Kampen om Nordpolen og verdens rigeste fiskebestande. Isen forsvinder og Greenpeace går til makronerne. Arktis er
blevet en af klodens mest dynamiske regioner – og Danmark opruster nu på
alle planer: Forsvaret er midt i en arktisk omstilling, Arktis har topprioritet på Christiansborg og i udenrigspolitikken, og på universiteterne og i kulturlivet er
Arktis det nye sort. Vi flyver langt, langt mod nord: Du vil mærke de fysiske forhold på egen krop på Svalbard (78 grader nord). Vi taler med klimaforskerne på University Center i Svalbard, vi diskuterer med chefredaktøren på verdens nordligste avis; de norske myndigheder og – hvis vejret tillader – kører vi på snescooter til den russiske enklave Barentsburg, alt imens vi selv diskuterer politik, klima, geo-politik i Arktis – herunder Danmarks og Grønlands mange udfordringer. Kursusleder Martin Breum hører til Danmarks førende iagttagere af den arktiske udvikling. Kurset kræver ingen særlige forudsætninger, men du får en del lektier for inden kurset.

Lægmandssprog

StatusAfsluttet