Antologi om informationssøgning

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Hensigten med bogen er at skabe et overblik over eksisterende anvendt litteratur på området og at skabe en fælles reference på vagter, i undervisning, til brug på web, libguides, undervisningsmateriale, oplæg, artikler m.m. og herved at bidrage til skabelsen af dels et fælles sprog for biblioteksundervisere dels en god grundbog i informationssøgning for studerende inden for Humaniora og Samfundsvidenskab. Bogens disposition indeholder bl.a. begrebsafklaringer, genrebevidsthed, akademisk argumentation, principper for informationssøgning og informationssøgning som metode samt referencehåndtering.
Opdatering I (dec.2019): Da projektleder indgår i projekt Fremtidens Uddannelse i samarbejde med Center for Journalistik omkring at skabe en række e-læringsmoduler om informationssøgning, er selve bogprojektet sat midlertidigt i bero, om end dele af det udarbejdede bogmateriale indgår i e-læringsmodulerne. I foråret 2020 reviderer projektleder og projektdeltager det fortsatte behov for en fysisk eller e-bog.
Opdatering II (dec. 2020): Bogteksten er i proces med at blive lagt ind i en libguide og forventes offentliggjort som e-undervisningsmateriale foråret 2021.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/201731/12/2021