Medicines for people prisen (UAEM)

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser

Pris der uddeles af UAEM (Universities Allied for Essential Medicines) https://www.facebook.com/uaemdenmark/ og www.uaem.org

UAEM Denmark har tilføjet 4 nye billeder — sammen med Nermin Tawfiq og 13 andre. 21. november kl. 13:42 · I torsdags var det en ære for UAEM Kbh. at overrække vores årlige “Medicines for People” pris til en af de forskere hvis navn runger højt når det kommer til global lighed i sundhed - Morten Sodemann ! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Prisen blev overrakt til et UAEM arrangement i torsdags om antibiotikaresistens, hvor Morten var en af talerne. Han blev meget glad og var virkelig overrasket som man også kan se på billederne. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Morten Sodemann er professor og overlæge inden for infektiøse sygdomme. Han skrev sin Ph.D. indenfor nogle af de såkaldte NCDs, nemlig HIV og Tuberkulose, der indtil i dag dræber mange millioner mennesker globalt og hvor en bedre tilgængelighed af lægemidler kan være medvirkende til løsningen. Derudover er han professor i indvandrermedicin og global sundhed og formand for gruppen Global Health Minders, hvori han sætter fokus på lige adgang til sundhedsfaciliteter på globalt niveau. Han arbejder ikke kun for lighed i sundhed internationalt, men også nationalt ved at opveje uligheden med Indvandrermedicinsk Klinik, der både findes på OUH Odense Universitetshospital - Svendborg Sygehus og Hvidovre Hospital Vi mener at hans stemme er utrolig vigtig i sundhedsdebatten. Stort tillykke med prisen! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - "Medicines for People" prisen uddeles hvert år i Aarhus og Kbh. under "Access 2 Medicines Week" som afholdes af UAEM over hele kloden. Prisen i Aarhus pris gik i år til Christian Wejse fra Global health Aarhus University.
OrganisationerUniversities Allied for Essential Medicines (UAEM) er en tværfaglig, international studenterorganisation, som arbejder på at skabe bedre adgang til livsvigtig medicin og sikre forskning medicin og biotech med fokus på globale sundhedsbehov.