Lærebogsprisen - Særpris 2011

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser

Beskrivelse

Karsten Naundrup Olesen og Troels Michael Lilja modtog en særpris for deres idé til en lærebog i domsananlyse til studerende og praktiserende jurister.

Evnen til at analysere og forstå domme er central for jurister, uanset hvilken gren af juraen de arbejder inden for. Der findes mange gode bøger om juridisk metode og herunder også domme som kilder til ret, men som forfatterne formulerer det, så savner faget en bog, der viser, hvordan den konkrete dom læses og anayseres, og ikke mindst hvordan domme kan anvendes i det juridiske arbejde. Og det er en viden, som både kommende og nuværende jurister vil have stor gavn af.

Karsten Naundrup Olesen og Troels Michael Lilja er begge ansat ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet.Prisen er vundet sammen med Karsten Naundrup Olesen for lærebogsforslaget "Domsanalyse". Indstillingen: Prisen for Domsanalyse. Evnen til at analysere og forstå domme er central for jurister, uanset hvilken gren af juraen de arbejder indenfor. Der findes mange gode bøger om juridisk metode og herunder også domme som kilder til ret, men som forfatterne formulerer det, så savner faget en bog, der viser, hvordan den konkrete dom læses og analyseres, og ikke mindst hvordan dommene kan anvendes i det juridiske arbejde. Og det er en viden, som både kommende og nuværende jurister vil have stor gavn af.
Tildelende organisationerSamfundslitteratur

Emneord

  • Lærebogspris
  • Særpris
  • 2011
  • Domsanalyse
  • Samfundslitteratur
  • BogForum