Personlig profil

Forskningsområde

 

Forskningsprofil

Jeg er specialiseret indenfor humanistisk sundhedsforskning. I min forskning har jeg har i særdeleshed arbejdet historisk og kulturanalytisk med emner, der ligger i spændet mellem sundheds- og socialforskningen i den grønlandske og danske velfærdsstat. 

Siden 2016 har jeg forsket i sundhed, trivsel og aldring i den grønlandske velfærdsstat. I de seneste år har jeg arbejdet bredt  inden for sundheds- og socialforskningen med emner som demens, rusmiddelbehandling, trivselsfremmende idrætsfællesskaber for børn, høretab samt fødesteder. 

Jeg er for tiden engageret i flere projekter samt forskningsleder på den uvildige udredning af ”spiralsagen” og den øvrige svangerskabsforebyggelsespraksis i Grønland og på 
efterskoler i Danmark med grønlandske elever i årene fra 1960 
til og med 1991.  

 

Baggrund

Jeg har ph.d. grad i Historie fra Københavns Universitet (2011), hvor jeg var ansat først som postdoc og fra 2016-2021 som lektor i humanistisk sundheds- og aldringsforskning ved Saxo-Instituttet. I min tid på KU var jeg med til opstarte, drifte og kortvarigt lede af Center for Humanistisk Sundhedsforskning. Jeg var involveret i en række projekter ved centeret, bl.a forsknings- og udviklingsprojektet Arktisk Aldring (AgeArc), som jeg var leder af. Jeg underviste og vejledte også studerende på fagene etnologi og historie.

I 2021 startede jeg sammen med Steven Arnfjord Ilisimatusarfik Center for Arktisk Velfærd, som vi begge siden har været ledere af.

I januar 2022 skiftede jeg til min nuværende stilling.

 

Eksterne ansættelser

Centerleder, Grønlands Universitet

2021 → …

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Tenna Jensen er aktiv. Disse emneordskoncepter kommer fra denne persons arbejde. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler