Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskningsområde

Jeg kommer fra en stilling som pædagogisk leder på Naturama, der er et naturhistorisk museum i Svendborg. Jeg er uddannet lærer og naturvejleder, og har taget en Master i Naturvidenskab og opgraderet mig til kandidatniveau i Idræt og Sundhed.

 

Jeg har udviklet vildmandskurserne, som er et rehabilitering tilbud til mænd, der har stress, angst depression, kræft eller hjertekarsygdomme. I konceptet bruges naturen som medbehandler, og det er bygget op omkring naturterapi. Tilgangen har fået national og international interesse. Vildmandskurserne bliver undersøgt i min ph.d. via randomiserede mixed-methods.

 

Nøgleordene: Nature environments, Nature as therapeutic space, Nature Based Therapy (NBT), Nature Based interventions (NBI)

Aesthetic Attention Theory (ATT), Attentive Restoration Theory (ART), Supporting Environment Theory (SET), Biophilia, Nature Body Mind Community (NBMC), Atmosphere, Moods/ Stimmung

 and Aesthetics in nature.

 

 

 

Min erfaring med at arbejde med både mænd og kvinder i naturen, der har stressrelaterede sygdomme, undersøger jeg via fænomenologien og evolutionspsykologien, og relaterer det til den forskning, der er blevet lavet internationalt i forhold til at bruge naturen i sundhedssystemet. Jeg er interesseret i de mange muligheder, der er ved at åbne naturen op for os mennesker og vise hvor mangfoldig den er, og hvor mange rum og oplevelser der er derude til gavn for vores mentale sundhed. I fremtiden vil jeg gerne forske og arbejde med at udbrede mulighederne i forhold til at bruge naturen til forebyggelse og behandling i det danske sundhedsvæsen. 

 

Forskningsområder

  • Pædagogisk psykologi
  • Naturterapi
  • Natur og naturelementer på hospitaler
  • Nature based interventiens
  • Helbredene naturmiljøer

Fingeraftryk

Fingeraftryk er baseret på at anvende teksten fra personernes videnskabelige dokumenter til at skabe et indeks med vægtede emneordskoncepter, som definerer de vigtigste emner for hver enkelt forsker.
  • 1 Lignende profiler

Netværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller