Personlig profil

Forskningsområde

Lige nu arbejder jeg på en bog om de 17 verdensmål, kunst og borgerinddragelse i landdistrikter i samarbejde med Johan Rosenmunthe. I min forskning går jeg tæt på de processer og tanker udfoldede sig i forbindelse med skabelse af verdensmålsskulpturparken i Odsherred 17goalsonmymind.com 

Jeg skriver desuden på to artikler om lokal uld og tekstilhåndværk som løftestang for bæredygtig landdistriktsudvikling. Artiklerne er udløbere af en større Horizon ansøgning fra 2022. 

Deruderover er jeg projektleder på et ERASMUS+ projekt om unges kulturliv på landet, et forskningsprojekt om Livskvalitet på landet og et forskningsprojekt om bæredygtig kultur i landdistrikterne.

Generelt er mit forskningsfokus på land-by relationer i forhold til landskab, erhvervs- og kulturliv med fokus på hverdagslivets udviklingsdynamik, entrepreneurskab og de politiske betingelser for disse. Jeg benytter fortrinsvist etnografiske metoder med supplering af registerdata og surveys. 

Min tilgang til forskning er kendetegnet ved at være tværfagligt, at have en tæt dialog med den brede offentlighed og er orienteret mod at skabe forskningsbaserede bidrag til samfundsdebatten, policy og planlægning. 

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Pia Heike Johansen er aktiv. Disse emneordskoncepter kommer fra denne persons arbejde. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejder på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller