Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskningsområde

Forskningsområder

  • Ergoterapi
  • Aktivitet og deltagelse
  • Nedsat funktionsevne i hverdagen (ADL evne)
  • Kronisk sygdom
  • Smerter og udtrætning
  • Interventioner målrettet bedring af funktionsevne
  • Anvendelse af tilpasnings/adaptations strategier for at bedre funktionsevne
  • Rehabilitering

Forskningsinformation

Min forskning er primært fokuseret omkring udredning af funktionsevne i hverdagen samt udvikling, afprøvning og evaluering af interventionsprogrammer til mennesker med funktionstab som følge af kronisk sygdom.

I udredningen af funktionsevne har jeg særligt fokus på menneskers evne til at udføre nødvendige og ønskede opgaver i hverdagen (relateret til almindelig daglig levevis (ADL)).  Dette inkluderer, f.eks.evnen til at spise, drikke, klare personlig hygiejne, madlavning, indkøb, rengøring, tøjvask, transport mm. Jeg anvender viden om personers/målgruppers funktionsevne til at udvikle målrettede interventionsprogrammer. hvori tilpasning (adaptation) anvendes som strategi til at overkomme funktionsevnetab. Anvendte tilpasningsstrategier inkluderer bl.a. hjælpemidler, planlægning og prioritering i hverdagen, ergonomi, ændringer i vaner og rutiner samt tilpasning af sociale og fysiske omgivelser.

Jeg har udviklet det første ergoterapeutiske og gruppebaseret interventions program tiltænkt til generisk anvendelse på tværs af mennesker med forskellige typer af kroniske sygdomme. Programmet hedder ADAPT, og er afprøvet og evalueret på mennesker med kronisk generaliserede smerter (fibromyalgi). Efterfølgende er ADAPT programmet tilpasset og optimeret og der er udarbejdet en detaljeret manual, hvilket muliggør ensartet anvendelse af programmet blandt ergoterapeuter. ADAPT programmet er i 2017 afprøvet på mennesker med hjertesvigt, KOL, diabetes, apopleksi, rygsmerter mm. Afprøvningen er varetaget af ergoterapeuter i 5 danske kommuner og aktuelt pågår evaluering af denne afprøvning. 

Jeg har stor interesse for at fremme evidensbaseret praksis og ADAPT programmet udgør en del af mine initiativer for at fremme evidensbaseret ergoterapeutisk praksis. I min funktion som fagkonsulent og metodekonsulent i Sundhedsstyrrelsen, har jeg desuden medvirket til udarbejdelsen af flere Nationale Kliniske Retningslinjer, relateret til evidensbaseret tværfaglig behandling af fx generaliserede kroniske smerter, demens, KOL, ADHD m.fl. Endeligt har jeg gennem de sidste 10 år søgt at forene forskning og praksis ved at undervise på diverse hospitaler, kommuner, konferencer, faglige netværk, uddannelsesinstitutioner og patientforeninger mm. 

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Ph.D.

1. dec. 201229. apr. 2016

Dimissionsdato: 29. apr. 2016

Master i Ergoterapi, Lund University

Dimissionsdato: 20. jun. 2012

Eksterne ansættelser

Frederiksberg og Bispebjerg Hospital

apr. 2016 → …

Fingeraftryk

Fingeraftryk dannes ud fra videnskabelige udgivelser og skaber et indeks med vægtede emneord for hver enkelt forsker.
  • 1 Lignende profiler

Netværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller