Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskningsområde

På grænsen mellem Mexico og Texas: etniske fællesskaber og magt i historisk perspektiv
Anne Magnussen arbejder på et større forskningsprojekt om, hvordan historie bruges i en lille by i Texas til at reproducere etniske fællesskaber og fastholde – og udfordre – magtforholdet mellem dem. Fokus er særligt på forholdet mellem mexicansk-amerikanere og anglo-amerikanere, men også den afrikansk-amerikanske befolkning tænkes med. Projektet omhandler perioden fra slutningen af 1800-tallet og til i dag, og bygger på arkivmateriale indsamlet i forbindelse med forskningsophold ved University of Texas, Austin.

Tegneserier og politisk karikatur som æstetiske, kulturelle og politiske tegn
Fra 2011 er Anne Magnussen leder af NNCORE, et nordisk forskningsnetværk om tegneserier, der støttes af det Fri Forskningsråd, Kultur og Kommunikation (2011-2013). Tegneserier har været en konstant i hendes forskning, fra hendes ph.d.-afhandling om spanske tegnserier 1970-1995 til de seneste artikler om erindring af diktaturer og politisk konflikt i spanske og argentinske tegneserier. Med NNCORE vil denne komponent i Magnussens forskning blive yderligere styrket.

Historiebrug, fortællinger og byer
Historiebrug og fortællinger er et gennemgående teoretisk og analytisk fokus i Anne Magnussens forskning, både i Texas/Mexico-projektet og i arbejdet med tegneserier (se ovenfor). Hun er særlig interesseret i, hvordan historie bruges til at konstruere og udfordre etniske identiteter samt lokale, nationale og transnationale fællesskaber. Et gennemgående fokus er, hvordan historie bruges i definitionen af steder som byer og bykvarterer.

Fingeraftryk

Fingeraftryk dannes ud fra videnskabelige udgivelser og skaber et indeks med vægtede emneord for hver enkelt forsker.
  • 1 Lignende profiler

Netværk

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller