Leif Søndergaard

Ph.d.

  • Campusvej 55

    5230 Odense M

    Danmark

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

CV


Biografi:
1985: Mag. art. i litteraturhistorie, Århus Universitet.
1988-2000 Undervisningsassistent, ekstern lektor, amanuensis, lektorvikar ved Middelalderstudier, Litteraturvidenskab, Nordiske Studier og Kulturstudier, OU.
1990-93: Ph.D.-studerende, OU.
1991-98: Formand for Center for folkesproglige Middelalderstudier, OU.
1996: Ph.D. Fastelavn og fastelavnsspil i Skandinavisk senmiddelalder..
1995-98 Director i Société Internationale pour l’Étude du Théâtre Médiéval.
1998-2001 Post doc-stipendium Fastelavn og karneval i skandinavisk middelalder.
2000: Fulbright professor, University of Minnesota, USA.
2001- Undervisningsadjunkt, Center for Litteraturvidenskab, SDU.
2006- Studienævnsformand ved Litteraturvidenskab, SDU.

Jeg har deltaget i en lang række kongresser og konferencer og publiceret artikler i USA, Canada, England, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien, Italien, Østrig, Tyskland og de nordiske lande. Jeg sidder i editorial board for European Medieval Drama og deltager i ledelsen af det nordiske middelaldernetværk NCMS Culture Team.

Jeg har taget initiativ til udviklingen af en ny sidefagsuddannelse Litteratur og formidling (startet 2005), hvor litteraturen ikke anskues som værk, men som vare (litteratursociologi). Jeg har for middelalderens vedkommende arbejdet med formidling i form af middelalderfestival (1993), middelalderteaterfestival (1998), rundvisninger og publicering. Jeg har stået for redigering af en række bøger om forskelligartede emner.

Forskningsområde

Min forskning har været koncentreret om folkelig litteratur og kultur i middelalderen: ballader, folkebøger, idræt, dans, fastelavn og fastelavnsspil, kortspil og papegøjeskydning, kalkmalerier, kartografi og rejser, magi og mentaliteter m.m. I de senere år suppleret med forskning i renæssancen og i litteraturanalytiske og metodiske emner samt dele af dansk litteratur.

Fingeraftryk

Fingeraftryk er baseret på at anvende teksten fra personernes videnskabelige dokumenter til at skabe et indeks med vægtede emneordskoncepter, som definerer de vigtigste emner for hver enkelt forsker.
  • 1 Lignende profiler