Personlig profil

Forskningsområde

Mit forskningsområde er indenfor sprog og kommunikation i sundhedsvæsenet, hvor jeg specifikt forsker i sprogets betydning i mødet mellem de sundhedsprofessionelle og patienter med kræft og andet modersmål end dansk.

Min humanistiske baggrund har givet mig en særlig stor interesse for forholdet mellem sprog, kultur og identitet, og herunder for sprogbaseret ulighed - en ulighed, man ikke mindst ser indenfor sundhed, hvor sprogbarrierer kan få store helbredsmæssige konsekvenser for mennesket med alvorlig sygdom. Derudover kan der være store menneskelige konsekvenser forbundet med sprogbarrierer ud fra et sundhedsprofessionelt såvel som patient- og familieperspektiv. 

Det overordnede mål med min forskning er derfor at fremskaffe viden, der kan være med til at forbedre kommunikationen i de møder i sundhedsvæsenet, hvor patienten og de sundhedsprofessionelle ikke taler samme sprog.

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Lisbeth Birkelund er aktiv. Disse emneordskoncepter kommer fra denne persons arbejde. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejder på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller