Personlig profil

Forskningsområde

Lars Hermann Tang er forsker og fysioterapeut og har mere end 10 års erfaring indenfor rehabilitering og træning til mennesker med kroniske sygdom. Særligt har han i rehabiliteringsindsatser til mennesker med hjerte-kar-sygdomme.

Desuden har Lars viden om, hvordan man tilpasser træning og rehabilitering til forskellige sammenhænge og patientgrupper samt fordelene og ulemperne ved at anvende alternative træningsløsninger til mennesker med kronisk sygdom – det kan være digitalt eller i hjemmet eller i naturen.

Udover ovenstående haves kompetencer om kvalitetsevaluering og forbedring indenfor rehabilitering og genoptræning og en dyb forståelse for de barrierer og faciliterende faktorer, der påvirker det tværsektorielle samarbejde mellem hospitaler, kommuner og civilsamfundet. Dette samarbejde er afgørende for, om personer med kroniske sygdomme deltager i rehabilitering og genoptræning og efterfølgende fastholder de opnåede sundhedsmæssige fordele.

Lars er lektor i forsknings- og implementeringsenheden PROgrez ved Institut for Fysioterapi og Ergoterapi, Næstved-Slagelse-Ringsted Hospitaler i Danmark. Denne enhed består af 50 forskere fra 13 forskellige fagområder. Derudover leder Lars forskningslinjen “Fysisk aktivitet - Levering, deltagelse og vedligeholdelse” i PROgrez. I de seneste år har han bl.a. af én af to leder for Exercise First-programmet, et forskningsprogram på 15,6 millioner danske kroner, der inkluderer 19 forsknings- og implementeringsprojekter, delvist finansieret af Region Sjælland. Exercise First har været meget succesfuldt og er blevet udvidet med en permanent årlig driftsbevilling på 9,5 millioner danske kroner.

Derudover er Lars tilknyttet University of York i Storbritannien og har siden 2015 været international repræsentant og forfatter på The National Audit of Cardiac Rehabilitation - en kvalitetsdatabase der kombinerer data fra næsten 300 hjertetræningsprogrammer på tværs af England, Wales og Nordirland og bruges til at forbedre hjerterehabiliteringsindsatsen i Storbritannien

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Folkesundhedsvidenskab, Ph.d., Exercise-based cardiac rehabilitation - the use of patient-preferred settings and it’s impact on exercise intensity and clinical health effects

Dimissionsdato: 12. dec. 2016

Den sundhedsfaglige kandidat uddannelse, Kandidat

Dimissionsdato: 22. aug. 2013

Fysioterapi, Bachelor, Professionshøjskolen Metropol

Dimissionsdato: 22. jan. 2010

Eksterne ansættelser

Lektor, Næstved/Slagelse/Ringsted Sygehuse

2020 → …

Gæsteforsker , University of York

2019 → …

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Lars Hermann Tang er aktiv. Disse emneordskoncepter kommer fra denne persons arbejde. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejder på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller