Karl Emil Rosenbæk

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskningsområde

Ph.d.-projekt: En klæbrig agent – Olies tilstedeværende fravær i skandinavisk samtidslitteratur

Historisk har opdagelsen af olie som energiform haft en enorm betydning – politisk, verdensøkonomisk og miljømæssigt. Derfor har olie i lang tid også været et yndet samfunds- og naturvidenskabeligt undersøgelsesfelt. Inden for de seneste årtier har humaniora dog også øget opmærksomheden på den effekt, olie har haft som kulturelt fænomen. 

     Mit ph.d.-projekt tager afsæt i det spirende nordamerikanske forskningsområde ”petroculture”, som fokuserer på oliens betydning i skabelsen af det moderne – petro-kapitalistiske – menneske. Forskningsfeltet foreslår at forståelser af mobilitet, individualitet, rigdom, succes, osv. er nært forbundet med udvindingen og produktionen af olie-produkter. Disse studier har sit udspring i Nordamerika og det analytiske omdrejningspunkt har derfor hovedsagligt kredset om amerikansk og canadisk olieudvinding med afstikkere til den efterfølgende ekspansion i Mellemøsten. Petrokultur i de skandinaviske lande er derimod stadig underbelyst.

     Målsætningen med mit ph.d.-projekt er derfor at overføre de nordamerikanske tanker om den kulturskabende og -bærende olie til Skandinavien og undersøge, hvordan oliens tilstedeværende fravær manifesterer sig og virker i den samtidige nordiske fiktion.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Cand.mag i Moderne Kultur og Kulturformidling, Københavns Universitet

20152017

Dimissionsdato: 7. sep. 2017

BA i Litteraturvidenskab, Københavns Universitet

20122015

Dimissionsdato: 30. jun. 2015

Gender Certificate, Koordinationen for Kønsforskning

20152017

Forskningsområder

  • Samtidskunst
  • Nordisk samtidslitteratur
  • Modernitet
  • Moderne æstetisk teori

Fingeraftryk

Fingeraftryk er baseret på at anvende teksten fra personernes videnskabelige dokumenter til at skabe et indeks med vægtede emneordskoncepter, som definerer de vigtigste emner for hver enkelt forsker.
  • 1 Lignende profiler
Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.