Personlig profil

Forskningsområde

Kort præsentation af forskningsområde.

Jette Ammentorp, forskningsleder, ph.d., cand scient san

Jette Ammentorp er professor og forskningsleder ved Center for Patientkommunikation på Sygehus Lillebælt og Syddansk Universitet. Jette har initieret en række forskningsprojekter, med formålet at forbedre kommunikationen mellem sundhedspersonalet og patienterne; bl.a. kommunikationsprogrammet ’Klar tale med patienterne’ der er indført på hele Sygehus Lillebælt, og som ligger til grund for det kommunikationsprogram der anvendes på alle sygehuse i Region Syddanmark.

 Jette er aktiv i følgende internationale netværk 'Oslo Communication in Healthcare Education and Research group' (OCHER), 'The International Association for Communication in Healthcare' (EACH) og forskningsnetværk Deakin Universitetet I Australien, hvor hun siden 2017 har været tilknyttet som æresprofessor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Er desuden initiativtager til oprettelse af Dansk Selskab for Kommunikation i Sundhedsvæsenet i 2016, hvor hun var formand indtil 2020

Jette har bl.a skrevet bogen ’Den gode patientsamtale’, der i 2023 udkom i en opdateret og udvidet version. Har publiceret over 100 videnskabelige og faglige artikler om patientoplevelser, patientinddragelse og patientkommunikation.

 Se mere på: http://www.CFPK.dk

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Jette Ammentorp er aktiv. Disse emneordskoncepter kommer fra denne persons arbejde. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejder på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller