Personlig profil

CV

Resume
Med en baggrund som cand. mag. i Psykologi og Pædagogik & Uddannelsesstudier fra Roskilde Universitet samt ph.d. fra Københavns Universitet, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Afdeling for Pædagogik, har jeg en bred erfaring inden for Humaniora og Samfundsvidenskab. Jeg har konkret erfaring med forsknings- og udviklingsarbejde, undervisning, vejledning, evaluering, administration og forskningskoordination.

Uddannelse
2007 - 2010 Ph.d. fra Københavns Universitet, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Afdeling for Pædagogik. Afsluttede forskeruddannelsen med en afhandling om differentierings- og sorteringsprocesser i pædagoguddannelsen.
2001 - 2004 Cand. mag. i Psykologi og Pædagogik & Uddannelsesstudier ved Roskilde Universitet. Afsluttede uddannelsen med et speciale om gymnasiereform 2005.
2000 - 2001 Bachelor i Psykologi ved Roskilde Universitet. Afsluttede bacheloruddannelsen med en arbejdspsykologisk projektrapport om samarbejdsproblemer mellem Høje Taastrup Kommunes ungdomsklubber og Projekt Gadeplan.
1999 -2000 Færdiggjorde Humanistisk International Basisuddannelse på Roskilde Universitet med projektrapport om mobning i folkeskolen.
1994 - 1996 Hf-afgangseksamen på Køge Gymnasium.

Arbejdserfaring

2015-  Ansat som lektor på Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet. Forsker pt. i professioner, organisationer og ledelse i velfærds/konkurrencestaten.  
2013 - Ansat som adjunkt på Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet.  
2011 - 2013 Ansat som postdoc på Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning, Roskilde Universitet. Med særlig tilknytning til Center for Velfærd, Profession og Hverdagsliv (VELPRO).
2010 - 2011 Ansat som videnskabelig assistent på Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning, Roskilde Universitet.
2007 - 2010 Ansat som ph.d.-stipendiat på Københavns Universitet, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Afdeling for Pædagogik. Har gennem denne stilling opnået ph.d.-graden samt erfaring med undervisning og formidling på kandidatniveau.
2005 - 2007 Ansat som adjunkt i pædagoguddannelsen ved Dannerseminariet. Har i mellemliggende perioder været udlejet som underviser på dels PD-uddannelsen ved CVU København & Nordsjælland og dels pædagoguddannelsen ved CVU Sønderjylland.
2004 - 2005 Ansat som forskningsassistent på Institut for Pædagogik og Uddannelsesstudier, Roskilde Universitet. Medvirkede til evaluering af projekt Samtidskunst og Unge samt opstart og etablering af Center for Barndoms- og Ungdomsforskning.

Forskningsinteresser

Min forskning kredser især om lærere og pædagoger og andre, lignende professionsgrupper. Min ph.d.-afhandling handler om differentiering og sortering i pædagoguddannelsen, hvor jeg studerer, hvilke studerende, med forskellige kombinationer af køn, klasse og etnicitet, der matcher og ikke matcher kulturen i uddannelsen. Siden har jeg været øjeblikket i to BUPL-støttede forskningsprojekter omhandlende dels nyuddannede pædagoger og deres erfaringer med og mulige anvendelse af uddannelsen i deres første job, og dels pædagoguddannelsens betydning for en bestræbelse på at professionalisere den pædagogiske faggruppe. Jeg har tidligere også forsket i barndom og unge samt i gymnasiet, bl.a. sammen med Lene Larsen fra RUC og Peter Henrik Raae og Katrin Hjort fra SDU. I de senere år har jeg forsket i skoleledelse, bl.a. ud fra et projekt støttet af Maersk, og i rekrutterings- og fastholdelsesproblematikker ift. lærer- og pædagogprofessionen. Fra 2020-2023 var jeg PI for et EU-projekt omhandlende 'meningstab og meningsdannelse i de nordiske lærer- og pædagogprofessioner' - hvilket er en særlig indfaldsvinkel til rekrutterings- og fastholdelsesproblematikken.  


Lidt stikord på mine forskningsinteresser: Pædagog- og læreruddannelse, profession og professionsudvikling, skoleledelse, akademisering & praksisretning, børn og unge, gymnasiet, uddannelsessociologi, professionssociologi, policy- og diskursanalyse. 

Forskningsområder

Aktuelle projekter

I øjblikket er jeg bl.a. involveret i et projekt støttet af NordForsk, som omhandler social sikkerhed og sammenhængskraft i de nordiske velfærdsstater. Jeg er ansvarlig for en delprojekt om udsathed blandt unge i grundskolen. Derudover arbejder jeg også på projekter vedrørende professionsforskning, bl.a. et DFF-projekt i samarbejde med Anders K. Ljundalh om skabelsen af a normer for upartiskhed i professionsuddannelser.

 

Forskningsområder

Current projects

At the moment, I am involved in a project supported by NordForsk, which deals with social security and cohesion in the Nordic welfare states. I am responsible for a sub-project on vulnerability among young people in primary school. Additionally, I am working on projects within the sociology of education, including a DFF project in collaboration with Anders K. Ljundalh and Liliana H.N. Andersen on the creation of norms for impartiality in professional education.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Pædagogik og uddannelsesstudier, Ph.d., Københavns Universitet

Dimissionsdato: 1. sep. 2010

Aktuelle eksterne ansættelser og poster

Member of the editorial office of Tidsskrift for professionsstudier

2025 → …

Member of BELMAS – British Educational Leadership, Management and Administration

2023 → …

Member of ministerial expert group for assessment of literature in the social educator training programme

20202021

Member of Clearinghouse for Uddannelsesforskning, Aarhus Universitet: mapping and assessment of Nordic research on early childhood

20182019

Member of the editorial office of Dansk pædagogisk Tidsskrift

2017 → …

Member of NORDPRO steering group (Nordic Studies in the Professions)

2016 → …

Emneord

  • Gymnasieuddannelser
  • Pædagogisk antropologi
  • Kvalitative metoder
  • Reformer og velfærdsstaten
  • Professionsforskning
  • Human Ressource Management
  • Uddannelsespolitik og uddannelsesøkonomi

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Jakob Bøje er aktiv. Disse emneordskoncepter kommer fra denne persons arbejde. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejder på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller